Decoratie

Waarom kiezen voor een fotolijst met een passe-partout?

Waarom kiezen voor een fotolijst met een passe-partout?
En fotolijst met passe-partout kan een prachtige aanvulling zijn op jouw foto, afbeelding of poster die je wilt inlijsten. Het zorgt voor opvulling, maar kan ook een essentieel onderdeel worden van jouw foto of kunstwerk. Het kan de afbeelding nog meer laten uitlichten of juist zorgen voor een indrukwekkend geheel. Maar wat is het nou precies en wat zijn de voordelen van een passe-partout? Wij leggen het je uit.

Wat is een passe-partout?

Een passe-partout fotolijst is een fotolijst met een omranding die om de gewenste ingelijste afbeelding wordt gelegd. Hierdoor wordt de ruimte tussen de lijst en de afbeelding gevuld. Meestal is dit een kartonnen omlijsting en wordt deze tussen de foto en het glas gelegd. Dit geeft meer diepte aan de afbeelding en zorgt voor een afstand aan het glas. Hierdoor wordt de afbeelding veilig ingelijst en komt de afbeelding beter tot zijn recht. Het is een stijlvol detail voor jouw foto’s, afbeeldingen of andere toepassingen.

Het bewaren van rust en harmonie

Als het gaat om muurdecoratie kan een passe-partout zorgen voor meer rust en harmonie in het interieur. Het geeft namelijk meer ruimte en dus meer rust. Door een witte of een subtiele aardetint te gebruiken, wordt er rust om de foto heen gecreëerd. Doordat het kunstwerk niet in direct contact komt met het glas, ontstaan er geen vervormingen en ontstaat er juist meer dimensie in de afbeelding.

Er kan voor een kleur worden gekozen die al in het werk voorkomt, waardoor deze kleur extra wordt geaccentueerd. Maar, er kan ook juist gekozen worden voor een contrasterende kleur, wat de afbeelding juist echt kan laten knallen.

Meer focus op het kunstwerk

Vaak wordt er gekozen voor een witte rand en hierdoor wordt het item in het midden centraal gesteld. Zo wordt alle aandacht direct naar de afbeelding of kunstwerk getrokken. Niet alleen foto’s, afbeeldingen of posters kan je in een fotolijst toevoegen, ook andere persoonlijke items kun je hierin verwerken, zoals dierbare sieraden, een medaille of een gepersonaliseerd tegeltje. Het centraal stellen van het item geeft een chique effect en kan zorgen voor een indrukwekkend geheel.

Praktische voordelen

Niet alleen voor de esthetiek in jouw interieur kan een passe-partout zeer geschikt zijn, ook brengt het verschillende praktische voordelen met zich mee. Het kan namelijk voor komen dat het item dat jij wilt inlijsten, eigenlijk te klein is voor de plek waar je het wilt ophangen. Met een passe-partout kan je het totaal oppervlak vergroten, zodat het gewenste item toch volledig tot zijn recht kan komen op jouw gewenste plek.

Bescherming, opvulling en sfeer

De passe-partout kan ervoor zorgen dat de foto perfect in de lijst past en zo dienen als opvulling. Ook beschermt het je kunstwerk, omdat het niet direct in aanraking komt met het glas. Een passe-partout kan zorgen voor bescherming, opvulling en sfeer! Welke fotolijst je kiest, is natuurlijk volledig afhankelijk van je stijl en wat er in je interieur past. Een passe-partout is namelijk niet altijd nodig en soms kan het ook beter zijn om de afbeelding in te lijsten zonder passe-partout.

Een mooi plekje voor jouw dierbare foto’s en momenten

Of je nu op zoek bent naar een fotolijst met of zonder passe-partout, met een fotolijst zorg je ervoor dat jouw dierbare foto’s of kunstwerken een prachtig plekje krijgen in huis. Bij Lijstentoko vind je een ruim assortiment aan unieke lijsten in uiteenlopende afmetingen, stijlen en vormen. Je kan hier eenvoudig online bestellen en zo heb je binnen no-time jouw dierbare foto of prachtig kunstwerk aan de muur.

Ook interessant