Ventilatie

Waarom je wil investeren in airconditioning

Waarom je wil investeren in airconditioning
Wil je elke dag genieten van een prettige binnentemperatuur en overweeg je om te investeren in airconditioning? Hieronder vertellen we je waarom dat een goed plan is. Je leest onder andere waarom een comfortabel binnenklimaat je productiever en geconcentreerder maakt. Ook bespreken we een veelvoorkomend misverstand over airconditioning. Daarnaast vertellen we je door welk bedrijf je een airco het beste kunt laten installeren.

Een comfortabel binnenklimaat maakt je productiever

Onderzoek heeft aangetoond dat de temperatuur van de ruimte waarin je leeft veel invloed heeft op je productiviteit. Er is aangetoond dat de ideale temperatuur rond de 22 graden Celsius ligt, als je het over concentratie hebt tenminste. Bij iedere graad boven de 23 graden zou de productiviteit zelfs met 2% afnemen. Daarom is goede airconditioning voor een kantoor eigenlijk onmisbaar. Thuis hoef je natuurlijk niet altijd goed geconcentreerd en productief te zijn. Maar we weten allemaal hoe vervelend het kan zijn als de temperatuur in de zomer hoog oploopt. Genoeg reden om een airco te laten plaatsen dus.

Je hebt er ook in de winter profijt van

Een veelvoorkomend misverstand over airconditioningsystemen is dat ze alleen bedoeld zijn om een ruimte te koelen. Dat is incorrect, want veel airconditioningsystemen kunnen ook verwarmen. Het komt erop neer dat een airco zorgt voor de ideale kamertemperatuur, ongeacht de tijd van het jaar. Ook goed om te weten: een airco houdt ook de luchtvochtigheid op het juiste niveau. Mocht je de zomer net voorbij zijn, is dat dus geen reden om te wachten met het laten plaatsen van een airco. Je hoeft daarbij geen hoge energierekening te verwachten, want de airco's van tegenwoordig zijn bijna net zo energiezuinig als warmtepompen.

Laat het aan een professional over

Wil jij het hele jaar door genieten van een comfortabel binnenklimaat en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn van een airco plaatsen in Nijmegen? Zorg ervoor dat je dit aan de juiste professional overlaat. We raden je aan om te kiezen voor een bedrijf dat onderhoudsservice aanbiedt en je van advies op maat voorziet. Kerkhof is een installateur uit Rhenen waar je terechtkunt voor een airco in Nijmegen of elders in de regio.