Verbouwen

Vorst Nationaal gaat verbouwen

De evenementenzaal Vorst Nationaal heeft zijn toekomstplannen voorgesteld. De grote concertzaal krijgt een renovatiebeurt, er komt een sportzaal en een ondergrondse parking.
"Vorst Nationaal blijft een tempel voor rock en pop en dankzij deze investeringen kunnen we een gevarieerder aanbod van musicals, opera, ballet, familievoorstellingen, circus en sport brengen", verduidelijkt afgevaardigd bestuurder Geert Allaert van Vorst Nationaal.

De nieuwe sportzaal zal plaats bieden aan 3.000 mensen. Brussels Top Volley en basketbalclub Excelsior Brussels zullen er trainen en competitiematchen spelen.

Vorst Nationaal gaat ook verschillende restauratie- en ontspanningsmogelijkheden aanbieden voor de buurtbewoners, zoals opnamestudio's voor jonge muzikanten, een privékinderdagverblijf, een brasserie en winkels. Het nieuwe Vorst Nationaal moet klaar zijn tegen 2014 en zal 80 miljoen euro kosten.

Om komaf te maken met de verkeersopstoppingen in de wijk, wordt er gezocht naar alternatieven, zoals het openbaar vervoer, de Villo-fietsen, carpooling en collectieve taxi's.

Het is de bedoeling dat op korte termijn 80 procent van de bezoekers van Vorst Nationaal niet langer met de auto naar de concertzaal komen. Tijdens concerten zal er een snelle verbinding gecreëerd worden tussen Brussel-Zuid en het station Vorst-Oost. Om de parkeerdruk in de buurt te verminderen, komt er een ondergrondse parking die 800 plaatsen telt.