Verbouwen

Voortbestaan van Jet Studio is verzekerd

Jet Studio in Brussel, de oudste muziekopnamestudio van België, heeft een nieuwe eigenaar gevonden. Dat meldt de vorige eigenaar, Staf Verbeeck, in een interview met "Exit" op Radio 1.
Staf Verbeeck kondigde vorig jaar in mei aan dat hij de Jet Studio wou verkopen. "Het zou zonde zijn als de historiek en akoestiek verloren zouden gaan", zei hij toen.

Het gebouw en de inboedel is gekocht door Rudy Coclet en Pascal Flamme. Coclet is eigenaar van The Rising Sun Studio in Brussel, Flamme zaakvoerder van Studio Caraibes en Sonicville. "Coclet heeft de moed en de centen gevonden om de Jet Studio over te nemen. Ze zijn vastberaden om de Jet Studio nog een aantal decennia te laten meegaan", aldus Verbeeck.

Jet Studio werd in 1942 opgericht door platenfirma Decca. Artiesten als Edith Piaf, Adamo, Shirley Bassey en The Rolling Stones hebben er gewerkt. Ook Hooverphonic, Das Pop en Flip Kowlier namen er al werk op. Het gebouw waarin de studio is ondergebracht wordt momenteel gerenoveerd, maar artiesten kunnen er blijven opnemen tijdens de werken. Zodra de werken afgerond zijn, volgt een feestelijke (her)opening.