Architectuur

Voorloper in architectuurrestauratie viert eeuwfeest

Met vooraanstaande restauratieprojecten groeide het familiebedrijf Van Hoogevest Architecten uit van een eenmansbureau met voornamelijk nieuwbouwprojecten tot een voortrekker in de architectuurrestauratie. Het Rijksmuseum in Amsterdam, het Raadhuis van Dudok in Hilversum, en de St. Servaasbasiliek in Maastricht en een keur aan landhuizen, kastelen en kerken heeft het bureau op zijn naam staan.
Op 22 april viert Van Hoogevest Architecten zijn honderdjarig bestaan met het symposium ‘Bouwen op Historie’ en de presentatie van het gelijknamige jubileumboek:

Bouwen op Historie. 100 jaar Van Hoogevest Architecten (1909-2009)*

Het rijk geïllustreerde jubileumboek geeft een beeld van de geschiedenis van Van Hoogevest Architecten. Daarnaast belichten gastauteurs onderwerpen die in het oeuvre van het bureau een belangrijke rol spelen, zoals de samenwerking tussen architect en kunstenaar, de ontwikkeling van monumentenzorg, herbestemming van monumenten, de volks- en villabouw in het interbellum en de positie van het hedendaagse werk van Van Hoogevest Architecten in de Nederlandse architectuur.

Over de auteurs

Het boek is samengesteld en geredigeerd door Carien de Boer-van Hoogevest. Zij werkt bij het bureau voor architectuurhistorie Kariatiden, onderdeel van Van Hoogevest Architecten. Aan ‘Bouwen op Historie’ werkten mee: Fons Asselbergs, Max Cramer, Mascha van Damme, Wies van Leeuwen, Maarten Mesman, Bettina van Santen, Ronald Stenvert, Marie Thérèse van Thoor en Claudia Thunnissen.

Boekpresentatie

Het jubileumboek wordt gepresenteerd tijdens het symposium Bouwen op Historie dat op woensdag 22 april plaatsvindt in het Raadhuis Hilversum. Marie Hélène Cornips, directeur van de Bond Nederlandse Architecten (BNA), zal het eerste exemplaar in ontvangst nemen.

Bouwen op Historie. 100 jaar Van Hoogevest Architecten (1909-2009)*
Carien de Boer-Van Hoogevest
ISBN 9789085066989 | Hardcover | 304 pagina’s | € 39,50

Nu bestellen!