Interieur

Voorlichtingsburo Wonen start op 1 oktober

Op 1 oktober aanstaande gaat het Voorlichtingsburo Wonen van start. Er waren al voorlichtingsburo's voor producten als brood, vlees en vis. En binnenkort dus ook speciaal voor wonen. We eten immers niet alleen elke dag, we wonen ook elke dag. Nagenoeg alle toonaangevende fabrikanten en producenten van ondermeer keukens, badkamers, haarden, kachels en andere producten die het wonen comfortabel kunnen maken, zijn bij het nieuwe voorlichtingsburo aangesloten.

Het Voorlichtingsburo gaat van start met een uitgebreide website. Alle wooninformatie is daar voor u handig en overzichtelijk op een rij gezet. Zo vindt u altijd snel en gemakkelijk de informatie waarnaar u op zoek bent.

Voor alles wat u over wonen wilt weten, hoeft u vanaf 1 oktober dus nog maar één webadres te onthouden: www.voorlichtingsburo-wonen.nl.
Als u op deze site op het onderdeel Productinformatie klikt, vindt u honderden pagina's met informatie, foto's en doorklikmogelijkheden naar de website van de desbetreffende fabrikanten.
Maar u kunt bijvoorbeeld ook doorklikken naar de digitale woonboulevard, informatie en brochures opvragen, een woonwinkel bij u in de buurt zoeken, het laatste woonnieuws bekijken, bladeren in een digitaal woonmagazine of het woonwoordenboek raadplegen.

Informatiepakketten

Wie op Google wel eens het woord ‘keukens’ heeft ingetikt, weet hoe moeilijk het is om uit dat enorme aanbod van websites de juiste informatie te halen.
Het Voorlichtingsburo Wonen biedt u daar een ideale oplossing voor.
Bent u op zoek naar bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer, dan downloadt u gewoon het desbetreffende informatiepakket. Daarmee haalt u een keur aan informatie binnen, zowel van het Voorlichtingsburo Wonen zelf als van alle toonaangevende fabrikanten. En die brochures kunt u dan heel eenvoudig op uw computer doorbladeren, uitprinten of bewaren. Verder bevat zo'n informatiepakket nog veel andere handige informatie zoals een checklist, tips hoe u zich het beste kunt voorbeiden op de aankoop en links naar interessante websites.

De Woonboulevard Online

Het uitzoeken van een badkamer, haard of nieuwe parketvloer kost doorgaans veel tijd. Winkel in, winkel uit, op zoek naar informatie. Dat kan een stuk sneller als u dat thuis vanuit uw luie stoel doet. Vanaf de website van het Voorlichtingsburo bent u met één muisklik op de Woonboulevard Online. Daar vindt u tientallen showrooms van fabrikanten en organisaties uit de woonsector waar u 7 dagen per week en 24 uur per dag terecht kunt voor informatie over producten, verkoopadressen, brochures en alles wat u maar wilt weten. Op de verschillende promenades zijn ook infobalies van het Voorlichtingsburo Wonen aanwezig.

Woonwinkels

De productinformatie op de website van het Voorlichtingsburo Wonen is ideaal om u te informeren over de verschillende mogelijkheden.
Maar als u eenmaal weet wat u graag wilt hebben, dan wilt u zich natuurlijk verder oriënteren in een echte showroom. Ook daaraan heeft het Voorlichtingsburo gedacht.
Onder het hoofdstuk Woonwinkels kunt u op provincie, plaats, of postcode zoeken om snel de juiste winkel bij u in de buurt te vinden. Bij de meeste winkels zijn ook het telefoonnummer, het e-mailadres, de openingstijden en andere handige gegevens vermeld.

Digitaal Woonmagazine

Op www.voorlichtingsburo-wonen.nl vindt u ook een digitaal woonmagazine. Maar liefst 180 pagina's informatie over keukens, badkamers, vloeren, haarden, kachels, verwarming en andere woonproducten. Een magazine, waarin u niet alleen rustig kunt bladeren, maar dat ook de mogelijkheid biedt om artikelen op te slaan of uit te printen.

Woonnieuws

Het Voorlichtingsburo Wonen biedt op haar website uiteraard ook steeds het laatste woonnieuws, compleet met veel foto's en uitgebreide achtergrondinformatie. Als u daar automatisch van op de hoogte wilt worden gehouden, dan kunt u zich op de site abonneren op de gratis nieuwsbrief. U ontvangt dan iedere maand het laatste woonnieuws in uw mailbox. Zo blijft u moeiteloos up-to-date en gaat geen enkele trend aan u voorbij.

En dan verder nog…

Naast de al genoemde zaken is er bij het Voorlichtingsburo nog veel meer te vinden, zoals bijvoorbeeld een woonwoordenboek. Bent u even vergeten wat de ‘boostfunctie’ van uw kookplaat ook al weer is? Of wat de ‘pyrolyse-reiniging’ van uw oven inhoudt? U tikt het woord in en krijgt binnen enkele seconden het antwoord.

Maar u kunt er ook terecht voor een overzicht van de nieuwste woonbladen, de toonzalen van fabrikanten en nog veel en veel meer.

Vereniging Comfortabel Wonen

Het Voorlichtingsburo Wonen is een initiatief van de Vereniging Comfortabel Wonen. Deze vereniging zet zich al meer dan twintig jaar in om consumenten objectief te informeren over het comfortabel inrichten van hun huis en hen te helpen bij de keuze van de juiste producten daarvoor.