Voorkom roest in uw RVS spoelbak

Bron: Voorlichtingsburo Wonen
Voorkom roest in uw RVS spoelbak
Reginox
RVS spoelbakken zijn zonder meer de meest verkochte spoelbakken. Maar wist u dat een spoelbak van RVS ook kan roesten? RVS staat namelijk niet voor roestvrij, maar voor roestvast. De belangrijkste elementen van de metaallegering RVS zijn chroom en nikkel. De toevoeging van het chroom is verantwoordelijk voor de welbekende glans van RVS en zorgt tevens voor de roestvastheid. Door langdurig contact met onedele metalen kan het echter gebeuren dat het RVS gaat oxideren. Behandel uw spoelbak met zorg en deze behoudt langdurig zijn kwaliteit en uitstraling.

Dagelijks onderhoud RVS spoelbak

Voor dagelijks onderhoud wordt geadviseerd om schoon water te gebruiken met eventueel toevoeging van een zachte zeep. Ter verwijdering van koffie-, thee- en vetaanslag gebruikt u een vloeibaar reinigingsmiddel al dan niet voorzien van bleek (bijv. Cif). Indien u een schuursponsje gebruikt, dient u in de polijstrichting te poetsen.

Vermijd chemische stoffen

Zoals gezegd kan langdurig contact met onedele metalen het oppervlak van uw spoelbak aantasten met als resultaat dat het gaat roesten. Het wordt dan ook aanbevolen om de volgende chemicaliŽn niet in uw spoelbak te gebruiken: Soldeerwater (S 39), verfafbijtmiddelen, kwastreinigers, metaalslijpsel, middelen voor het verwijderen van de voegwas van tegels en plavuizen, afvoerontstoppers, zilverreiniger (blauwe vloeistof) en ontwikkel- en fixeerartikelen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo