Architectuur

Voordracht Van Schooten als nieuwe voorzitter BNA

Architect Jeroen van Schooten is door het bestuur van de Bond van Nederlandse Architecten [BNA] kandidaat gesteld als opvolger van Kees van der Hoeven, die na vier jaar als voorzitter zal terugtreden. De verkiezing van de nieuwe voorzitter vindt plaats op 09 december aanstaande tijdens de Algemene Vergadering, dit keer in het nieuwe Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam. De voordracht van Van Schooten is op 14 september j.l. bekend gemaakt in de Ledenadviesraad van de BNA.

Jeroen van Schooten [1960] studeerde aan de HTS in Utrecht, de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en de Academie van Bouwkunst in Arnhem waar hij in 1991 zijn opleiding tot architect voltooide. In 1984 startte hij met Roberto Meyer in Amsterdam een eigen bureau onder de naam Meyer en Van Schooten Architecten. Meyer en Van Schooten zijn actief op een breed werkterrein. Het bureau verwierf internationale faam met onder meer de kantoorgebouwen van KEMA in Arnhem en het hoofdkantoor van de ING Group in Amsterdam [ooit in De BOX wel liefkozend 'de Kruimeldief' genoemd].

Het laatste gebouw verwierf nationale en internationale onderscheidingen zoals de Nationale Staalprijs 2002 en European Award for Steelstructures. In 2000 kregen Meyer en Van Schooten de Merkelbachprijs van de gemeente Amsterdam en een jaar eerder Woningbouw kwaliteitsprijs in Rotterdam. Het bureau realiseerde woningbouwprojecten op verschillende locaties in het land, zoals in de Aker en op het Java eiland in Amsterdam, Monnikenhuizen in Arnhem, de Steven in Zaanstad en Jasonpark in Rotterdam. Op dit moment wordt onder meer gewerkt aan de renovatie en uitbreiding van New Babylon in Den Haag, aan woningbouwprojecten in Rotterdam en op IJburg in Amsterdam, de bibliotheek in Almere en, in samenwerking met Benthem Crouwel en West 8, aan het nieuwe Centraal Station in Rotterdam.