Zonwering

Voorbereid op een warme zomer: drie onmisbare tips

Voorbereid op een warme zomer: drie onmisbare tips
Met een warme en vochtige zomer op komst is het belangrijk dat je huis comfortabel en koel blijft zodat je kan blijven genieten van het weer. Dat je huis een koele plek blijft waarin je je even kan terugtrekken nadat je lekker buiten hebt gewandeld of op een terrasje hebt gezeten is van groot belang voor je rust in de zomer. Of je nu in een nieuw huis gaat wonen of juist in een wat ouder huis woont: deze drie tips kunnen je als huiseigenaar helpen om je voor te bereiden op de warme maanden. In dit artikel zullen we daarom aandacht besteden aan zonwering, slimme technologieën en ventilatie.

Investeer in zonneschermen en zonnescherm motoren

Een effectieve manier om de temperatuur in je huis te laten dalen is door aan de voor-en achterkant van je huis een zonnescherm te laten installeren. Zonneschermen hebben het voordeel dat ze zowel de warmte buiten houden als het interieur beschermen tegen UV-stralen die je meubels eventueel kunnen beschadigen. Hierom is een zonnescherm motor kopen ook belangrijk. Deze motoren maken het namelijk mogelijk dat je het zonnescherm zelf kan bedienen op afstand via een bijbehorende app. Ben je dan bijvoorbeeld een keer niet thuis, dan kan je het zonnescherm sluiten op het zonnige moment van de dag.

Verder zorgt een Somfy buismotor voor nog een aantal andere voordelen. Ze zorgen namelijk voor perfecte opening en sluiting door de automatische begrenzing en ook stopt de motor direct wanneer er een obstakel wordt gedetecteerd. Ook stopt de motor als de lamellen bevroren zijn zodat er geen schade wordt aangericht.

Slimme ventilatie voor een frisse luchtstroom

De temperatuur in huis kan je niet alleen buiten aanpakken, ook binnen in je huis kan je aanpassingen doen. Door namelijk slimme ventilatiesystemen te plaatsen wordt er voortdurend frisse lucht in je huis geblazen en hoef je dus niet constant je ramen open te zetten. Hierdoor heb je ook minder last van insecten die je huis binnenkomen. Deze systemen kunnen zo worden afgesteld dat ze op bepaalde tijden of juist op temperatuur reageren zodat er een aangenaam binnenklimaat kan worden gerealiseerd. Een bijkomend voordeel verder is dat je zorgen voor het verwijderen van verontreinigende stoffen uit de lucht en ook vocht kan worden gefilterd.

Gebruik van hittewerende raamfolie

Een andere manier om je huis tot een koele omgeving te maken is door hittewerende raamfolie te plaatsen op je ramen. Het folie werkt zo dat een groot deel van het zonlicht en de warmte terug naar buiten wordt gereflecteerd. Van alle tips is dit overigens ook een relatief eenvoudige en kostenefficiënte optie waardoor je ook energie kan besparen en minder afhankelijk bent van een airco.