Vochtprobleem? Los het snel en efficient op

  BE   15 september 2016 Bron: Bouw & Wonen
Vochtprobleem? Los het snel en efficient op
Meer dan 1 op 3 Vlamingen zit met een vochtprobleem in zijn woning. Een natte kelder, schimmels op de muur, grondwater dat binnensijpelt, doorslaand vocht, Allemaal vochtproblemen waar iedereen wel eens mee te maken heeft. Maar wist je dat je jouw vochtprobleem snel en efficient kan oplossen? Met professionele hulp verdwijnen de vochtplekken, schimmels en het water in de kelder als sneeuw voor de zon. Het is goedkoop en je spaart er op lange termijn veel geld mee uit!

Natste voorjaar ooit!

Gelukkig hebben we momenteel enkele welverdiende warme dagen! Maar het voorjaar van 2016 was het natste sinds de metingen. Heel wat Vlamingen zijn geconfronteerd geweest met schimmels, ondergelopen kelders en vervelende vochtplekken. Moest je momenteel nog schade ondervinden, is het best om nu in actie te schieten. De herfst staat weer voor de deur en dan worden de vochtproblemen traditioneel erger.
Vraag hier alvast jouw gratis vochtdiagnose aan:

gratis vocht diagnose

Schade aan woning

Vochtplekken zijn niet leuk om naar te kijken, maar vocht in jouw woning kan ook voor overlast zorgen. Muren brokkelen af, schimmels op de badkamermuren kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en met vocht in de kelder tast je jouw bezittingen aan. Een natte kelder kan een zeer ergerlijk probleem zijn. Je kan je kelder niet meer gebruiken om iets in te bewaren en als je wijnflessen er liggen, kan de wijn door het vocht bederven!
Volgens het weerbericht krijgen we binnenkort weer hevige regens. Het is best om na iedere hevige regenbui even de kelder na te kijken. Zo kan je alvast tijdig ingrijpen bij wateroverlast.

Vochtprobleem? Los het snel en efficient op

Gratis vochtdiagnose

Om jouw vochtprobleem op te lossen, moet er allereerst een grondige analyse van het vochtprobleem gemaakt worden. Het in kaart brengen van alle factoren is belangrijk om daarna volledig bevrijd te zijn van vocht, schimmels en natte kelders.
Soorten vocht:

  • Binnensijpelend vocht : Door constructiefouten kan het regenwater zijn weg naar binnen vinden. Een slechte aansluiting van een aanbouw, een fout in de waterkerende laag, daklood dat slecht geplaatst werd, Allemaal bouwkundige fouten die vochtproblemen veroorzaken.
  • Opstijgend vocht : Bij opstijgend vocht komt het grondwater naar boven en bezorgt jou overlast en vochtplekken. Dit kan aan een verouderde fundering liggen.
  • Doorslaad vocht : Oudere gebouwen, waarbij de gevel niet goed onderhouden is, zijn hier vaak het slachtoffer van. Bakstenen en voegen worden poreus en laten vocht door. Zeker bij windvlaggen. Daarom dat je vocht aan de binnnenkant van de woning krijgt.
  • Condensatie en schimmel : In de badkamer of keuken en andere plaatsen waar water voor dagelijks gebruik benut wordt, kan er condensatie ontstaan. Als er geen verluchting is en de codensatie op de muren blijft hangen, krijg je ook hier vocht en schimmel. Niet leuk en gezond in een badkamer!
Afhankelijk van jouw diagnose, zal de professionele dienst een oplossing op maat vinden. Dit gaat van het leegzuigen van jouw kelder tot het onderkappen van een muur. Vraag hier alvast een vrijblijvende gratis diagnose.

gratis vocht diagnose

Voordelen van vochtbestrijding

Alhoewel vocht in huis misschien niet zo erg lijkt, is het goed om het probleem tijdig en professioneel aan te pakken. Je haalt er enkel voordeel uit:

✓ Je spaart geld uit met deze preventieve aanpak! Een nieuwe muur zetten kost handenvol geld.
✓ Je komt in aanmerking voor een verbeteringspremie van 750 euro van de Vlaamse Overheid
✓ Jouw woning wordt goed onderhouden en stijgt in waarde
✓ Je hoeft niet meer dagelijks vocht en schimmels weg te krijgen
✓ Jouw woning is weer gezond en schimmelvrij!

Vochtprobleem? Los het snel en efficient op

Laat vocht en schimmel jouw huis niet ontsieren! Als je een vochtprobleem hebt, pak je het best nu aan! Met de herfst in aantocht zullen jouw huidige vochtproblemen enkel erger worden. Vraag hier jouw gratis vochtdiagnose aan en pak dat vocht voor eens en altijd aan!

gratis vocht diagnose


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo