Verwarming & Sanitair

Vloerverwarming bespaart energie

Vloerverwarming is een onzichtbaar verwarmingssysteem dat onder de vloer van een kamer of een volledige woning wordt geplaatst. Het systeem is gebaseerd op de uitstraling van warmte: het door de verwarmingsketel geproduceerde warme water wordt doorheen deze leidingen gestuurd, die zo de kamer verwarmen. Een ruimtetemperatuur van gemiddeld 19°C met vloerverwarming is gelijk aan een comfortwarmte van 21°C bij convectie (conventionele verwarmingslichamen). Deze 2 graden winst betekent een energiebesparing van 12%. De temperatuur kan eenvoudig in elke kamer geregeld worden in functie van de wensen en de gewoonten van de gebruikers. Elk circuit kan afzonderlijk worden bestuurd, waardoor de efficiëntie verhoogt en de reactietijd korter wordt.

Voetventielen
Inregelen van de voetventielen in combinatie met thermostaatkranen of het gebruik van voorinstelbare thermostaatkranen brengt de exacte warmte naar de verwarmingslichamen. Door ofwel het voetventiel ofwel de voorinstelbare thermostaatkraan in te regelen, is het mogelijk om heel wat energie te winnen.

Strangregelventielen
COMAP produceert al meer dan 60 jaar kranen voor verwarmingsinstallaties die voldoen aan de energienormen van professionele installateurs. De strangregelventielen en de oplossingen voor de energiedistributie die COMAP aanbiedt, garanderen de juiste hoeveelheid energie op elke plek in het gebouw en op het goede moment. Het principe van de voetventielen geldt ook voor de strangen dankzij de inregeling van de COMAP strangregelventielen. Wanneer deze ingeregeld worden, kan tot 30 à 40% bespaard worden. De juiste debieten worden naar de verschillende elementen verstuurd i.p.v. alles vol open te laten. De ruimten die te veel water krijgen alsook de ruimten die te weinig water krijgen, worden door weerstandsaanpassingen in de ventielen (die op de leidingen staan) met de juiste hoeveelheid gevoed.



COMAP is een internationale groep die ontwerpt en vervaardigt oplossingen voor de distributie van water, gas en warm water in gebouwen zodat zij een samenhangend, geoptimaliseerd en energiezuinig systeem vormen. Met een omzet van 250 miljoen euro is COMAP de Europese leider op het domein van thermostatische kranen. Via zijn filialen en partnerschappen is COMAP vandaag aanwezig in meer dan 20 landen. De producten en systemen van COMAP worden over de hele wereld verkocht.

Ook interessant