Algemeen

Vlaamse werkloosheid blijft fors stijgen

Eind vorige maand waren er in Vlaanderen al 186.000 mensen zonder een baan. De forse stijging van de Vlaamse werkloosheid blijft zich dus doorzetten. Vlaanderen zit nu aan 186.000 werklozen. Vorige maand bedroeg de stijging zelfs 23%. In april waren er al 18,4% meer werklozen dan in dezelfde maand van vorig jaar.

Sinds november vorig jaar is het aantal werklozen in Vlaanderen fors beginnen stijgen en sindsdien is die stijging alsmaar groter geworden op maandbasis.

Vooral jongeren zijn getroffen. Zij hebben vaker een tijdelijke baan en zijn meer afhankelijk van de verminderde aanwerving door bedrijven.

Euro-werkloosheid hoogste in tien jaar

In april lag de werkloosheid in de eurozone op een totaal van 14,579 miljoen. Dat komt overeen met 9,2% van de beroepsbevolking en dat is het hoogste niveau sinds september 1999.
In de hele Europese Unie zaten 20,82 miljoen mensen zonder werk. Met 8,6% is dat het hoogste peil sinds begin 2006. De cijfers komen uit schattingen van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie.

De laagste werkloosheid was er in Nederland (3%) en Oostenrijk (4,2%). Spanje (18%), Letland (17,4%) en Litouwen (16,8%) zijn de landen in de EU met de meeste werkloosheid. België zit met 7,5% in de middenmoot.
Build for Life