Verbouwen

Vlaamse Renovatiedag staat dit jaar in het teken van water

Vlaamse Renovatiedag staat dit jaar in het teken van water
De Vlaamse Renovatiedag, een openhuizendag voor toekomstige verbouwers, vindt dit jaar plaats op zondag 26 mei. Speciale aandacht gaat deze editie uit naar water en dit in al zijn facetten: buffering van water, gebruik van regenwater, aansluiting van riolering, vervangen van oude leidingen, hoe een woning beschermen tegen wateroverlast, …
De Vlaamse Renovatiedag is een openhuizendag voor al wie verbouwplannen koestert. Toekomstige verbouwers kunnen er op één namiddag meerdere gerealiseerde renovaties op locatie bezoeken. De dag is niet enkel bedoeld om zich te inspireren, het is ook dé gelegenheid om op een ongedwongen manier in contact te komen met de bouwpartners achter een renovatie: opdrachtgevers, architecten, aannemers en andere professionals.

Traditioneel is de verscheidenheid van de te bezoeken projecten groot. Dit jaar zijn er maarliefst 92 projecten te bezoeken. Van rijwoningen, lofts, villa’s, … tot woonboten. Naast het energiezuinig renoveren gaat deze editie specifieke aandacht uit naar het thema water. Organisator NAV, de Vlaamse architectenorganisatie, maakt zich sterk dat daarmee ook de 15de editie van haar openhuizendag een succes wordt en op 26 mei duizenden toekomstige verbouwers op de been brengt.

De Vlaamse Renovatiedag vindt dit jaar plaats op zondag 26 mei 2013 van 13.00 tot 18.00.
Alle info: www.devlaamserenovatiedag.be

Ook interessant