Interieur

Vitra opent nieuwe website en verloot 33 designobjecten

Wie zijn woning inricht, stelt een zeer persoonlijke collage samen van meubels en objecten. Deze verandert in de loop der tijden. Vitra verloot als aanvulling op deze persoonlijke wooncollage 33 designobjecten ter gelegenheid van de opening van zijn nieuwe website. Het gaat hierbij onder meer om echte designklassiekers zoals de Lounge Chair van Charles en Ray Eames en de Amoebe van Verner Panton. Maar men maakt ook kans op hedendaagse meubelontwerpen van gerenommeerde jonge ontwerpers zoals de Slow Chair van Ronan en Erwan Bouroullec of de NesTable van Jasper Morrison.

De 33 designobjecten zijn aangeduid met een hartje. Indien u of uw lezers na de virtuele ontdekkingsreis op de homepage van Vitra uw/hun favoriete object uitkiest, neemt u/lezers deel aan de verloting. De deelname sluit op 28 september 2008.

De nieuwe homepage toont de verschillende facetten van Vitra. Zo treft men onder de menuonderdelen 'Home', ' Office' en 'Openbare ruimte' de juiste meubels en oplossingen voor elke situatie. Het engagement van Vitra om design en architectuur bekendheid te geven is een ander belangrijk onderwerp. In het 'Vitra Magazine' komen geïnteresseerde lezers meer te weten over de relatie van Vitra tot architectuur, design en cultuur. Ze ontvangen informatie over actuele tentoonstellingen en publicaties van Vitra en van het Vitra Design Museum.

De nieuwe vitra.com bevat echter vooral levensechte foto's ter illustratie van de inhoud. Deze tonen meubels en objecten in omgevingssituaties en in combinatie met andere populaire stukken uit het Vitra-programma. Dit geeft de bezoekers inspiratie om hun eigen wooncollage te veranderen. Bovendien krijgen zij een idee van het ruimtelijke effect van het product.

Onder het menuonderdeel 'Productoverzicht' of via de zoekfunctie vindt u een efficiënte selectie uit het totale aanbod producten met een samenvatting van de belangrijkste productinformatie. Kiezen de bezoekers bijvoorbeeld de 'Kast’ van Maarten Van Severen, dan komen zij alles te weten over de afmetingen, materialen, kleuren en opties. In de fotogalerij ziet men de kast in de woonomgeving. De ‘Polder Sofa’ van Hella Jongerius, bijvoorbeeld zie je afgebeeld als duurzame speelplek voor ravottende kinderen of als elegant middelpunt van de woonkamer.

Een ander doel van de nieuwe vitra.com is snelle actie mogelijk te maken. Via 'Contact & service' kunnen bezoekers van de website meteen contact opnemen met Vitra of met een Vitra dealer. Met behulp van het keuzelijstje stellen zij hun favorieten samen, die zij naar een dealerbij hen in de buurt kunnen sturen of zij kunnen het meubel direct bij de dealer bekijken. Het menuonderdeel 'Productservice' maakt direct contact mogelijk met de serviceafdeling van Vitra.