Nieuwbouw

Villabouw Marchetta stelt prachtige woning open

In Hasselt vlakbij de Borggraevevijvers, midden in het groen en de rust maar op slechts 5 min. van het boeiende stadscentrum, opent Villabouw Marchetta op 25 oktober 2009van 10 tot 18 uur, samen met de bouwheer de deuren van een prachtige nieuwe woning. Door een dichte groene buffer kan je er genieten van de stilte terwijl de drukke steenweg slechts 100 m verwijderd is.

Indeling

De woning is klassiek van opbouw maar oogt zowel buiten als binnen eigentijds: dat heeft alles te maken met de keuze van de materialen en de vorm van de ramen. De bouwheer heeft hiervoor expliciet gekozen: de indeling is strak, functioneel en leunt aan bij de opbouw van een klassiek huis. Het eigentijdse karakter zit hem in de details, de materialen, de keuze van ramen die aan de voorzijde een hoge graad van privacy geven en aan de achterzijde de woning openen naar de achterliggende tuin met grote, brede glaspartijen. Een ruim overdekt terras, dat aansluit bij woonkamer en keuken, is de schakel tussen binnen en buiten. Het is een sas naar de tuin en een ruimte waar het lekker toeven is wanneer de zon haar beste kantje laat zien of wanneer een zomerse regenbui verkoeling brengt. Tegelijk beschermt het de leefruimtes ook tegen oververhitting door de hete, lage zon in de namiddag.

De woonkamer en keuken lopen in elkaar over en vormen één gezellige leefruimte. Het bureel is een aparte ruimte die aansluit bij de living. Het gezinsleven is dus nooit ver weg: een glazen deur geeft nog zicht op de tuin achteraan terwijl een lang, horizontaal raam net genoeg zicht geeft op het straatgebeuren, zonder dat er vanaf de straat inkijk mogelijk is.

De strakke houten trap naar de verdieping vertrekt vanuit de living en leidt naar een ruime overloop op de verdieping: ook dit was een duidelijke wens van de bouwheer. Hier bevinden zich 4 ruime slaapkamers en 2 luxueuze badkamers: één badkamer sluit rechtstreeks aan bij de slaapkamer van de ouders en de dressing. De 2° badkamer is centraal gelegen en is bereikbaar voor de kinderen en de gasten. Beide badkamers zijn uitgerust met een inloopdouche.
De trap leidt, vanaf de overloop, verder naar de 2° verdieping en mondt uit in een ruime, polyvalente zolder. Deze ruimte biedt vele mogelijkheden en is volledig afgewerkt.

Deze woning is tegelijk sterk in eenvoud en toch boeiend omdat de buitenzijde niets verraadt van de nauwkeurig gekozen inhoud die achter de voordeur schuil gaat.

Wanneer: 25 oktober van 10 tot 18 uur.
Waar: Gebanne Groezenstraat 6 - Hasselt