Nieuwbouw

Villa voor het 'gat' op de zelfbouwmarkt

Een tussenvorm van een cataloguswoning en een geheel vrij ontwerp. Daarmee hoopt 8A Architecten een gat op de markt voor particuliere opdrachtgevers te vullen. Villa 8A is een vrijstaande woning, die geheel is aan te passen aan de wens van de koper en de eisen van de locatie.

Op de in opkomst zijnde markt voor particulier opdrachtgeverschap ligt de keuze meestal tussen een geheel voorgekookte woning uit de catalogus en een traject waarbij vooraf nog niets over het uiteindelijke ontwerp bekend is. “Wij willen dat gat opvullen”, zegt Robert Uijttewaal van 8A Architecten, dat het concept ontwikkelde met StudioREDD en Dekta.

Uijttewaal en consorten vergelijken de woning met het aanschaffen van een nieuwe auto. “Zo kan de grootte van de woning, de inrichting van de woning, het ontwerp van de gevel en de materialisatie van de gevel zelf worden samengesteld en worden afgestemd op de locatie en oriëntatie. Dit is mogelijk omdat een eenvoudig en snel te bouwen bouwsysteem is ontwikkeld. Verder kan er zelfs een complete tuin worden meegenomen.”

Lees verder op Architectenweb.nl