Interieur

Villa Arena lijdt onder crisis

De Villa Arena woonboulevard heeft ernstig te lijden onder de economische crisis. Volgens betrouwbare bronnen heeft de helft van de huurders problemen met het voldoen van de huur.
Vastgoedmaatschappij Corio bood de huurders eind vorig jaar al een 5 tot 20% huurverlaging aan, maar desondanks staat inmiddels 8.500 van de in totaal 75.000 vierkante meter winkelvloer leeg. `Tot november waren er 110.000 bezoekers minder dan in dezelfde periode het jaar ervoor`, aldus een onlangs gestopte Villa Arena-ondernemer. Volgens gegevens van Corio trok de woonboulevard in 2008 1.060.000 bezoekers, zij het dat daarbij alle soorten bezoekers worden meegerekend. `Van voetbalsupporters die na de wedstrijd naar binnen lopen tot de mensen die een ijsje komen kopen en het eigen personeel dat via de voordeur naar binnen komt`, meent een andere inmiddels gestopte winkelier.

Volgens de verschillende bedden- en keukenhandelaren was alle verkoop van de afgelopen maand het gevolg van de uitverkoop. `Maar ja, dat geef je in feite tegen inkoop weg. Terwijl de personeels- en energiekosten allemaal doorlopen`, aldus één van hen.

Gebaseerd op: De Telegraaf

Ook interessant