Vier tips om je tuin zomerklaar te maken

Bron: The Gardeners
Vier tips om je tuin zomerklaar te maken
Jaja, we mogen weer! Eindelijk zien we een voorzichtig zonnetje, we laten onze sjaals aan de kapstok hangen en zetten een zonnebril op onze neus. Het is weer tijd om lekker buiten te zijn. En na zo’n natte winter wil je maar al te graag in je eigen tuin vertoeven, dus er is werk aan de winkel. No worries, elho helpt je graag om de tuin weer geheel summerproof te maken.

Tip #1: Om in het zonnetje zetten

Voor het gemak gaan we ervan uit dat deze zomer zonovergoten zal zijn. Dat zal betekenen dat niet alleen jij zonnestralen vangt, maar de planten én potten ook. Kies daarom een pot die de kleur behoudt, zelfs in de felle zon. De potten van elho bieden uitkomst, want deze zijn kleurvast.

Tip #2: Rollen maar

Je hebt alvast de tuin geheel ingedeeld naar smaak. Maar, die leuke palm in de linker achterhoek van de tuin wil overdag toch iets meer zon zien dan ‘ie tot nu toe krijgt. Oh, en die viooltjes op het terras zijn een beetje verbrandt… Oftewel, gooi de hele boel maar weer om. Handig: schaf een lichtgewicht pot aan. Wanneer je de pot moet verplaatsen - bijvoorbeeld vanwege gebrek aan zonlicht – is dat stukken gemakkelijker. elho heeft ook potten met makkelijke wielen eronder, dan is verplaatsen helemaal een fluitje van een cent. Denk bijvoorbeeld aan de pure soft brick divider wheels, gemaakt van de duurzame kunststof ‘polyethyleen’ die het product sterk, licht van gewicht en onbreekbaar maakt.

Maak je tuin zomerklaar

Tip #3: Voor formaatje postzegel

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een grote tuin, maar dat hoeft je niet tegen te houden om deze van wat groen te voorzien. Er zijn allerlei handige accessoires om de ruimte zo efficiënt mogelijk op te fleuren. Lelijke regenpijp? Hang er een corsica regenpijpbakje aan. Snel en eenvoudig: plaats de pot tegen de regenpijp, trek het riempje aan en het bakje is bevestigd zonder hulpmiddelen.

Of houd de terrasdeur open met de corisca deurstopper. Het gewicht van de plant zorgt ervoor dat jouw deur stevig openstaat. Dankzij de wieltjes aan de onderkant rijd je deze deurstopper handig weg als de deur dicht moet.

Maak je tuin zomerklaar

Tip #4: Bij een tropische bui

Niets zo veranderlijk als het weer, vooral in ons landje. De tip als de zonuren tegenvallen en een plensbui over jouw tuin trekt: zorg voor afwateringsgaten in de bodem van je potten. Zo voorkom je namelijk dat de wortels in water blijven staan en gaan rotten. Want dat zou zonde zijn. De potten van elho zijn op de bodem gemarkeerd waar je ze het beste kunt doorboren. elho to the rescue!

Maak je tuin zomerklaar

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo