Interieur

Viega breidt succesvolle reeks Visign for Style 12 uit

Viega breidt succesvolle reeks Visign for Style 12 uit
Opvallend maar niet dominerend, in kleur harmoniërend of bewust contrasterend. De minimalistische Visign for Style 12 bedieningsplaten van Viega zitten door hun fijne vormgeving ook nog eens naadloos en strak in het muurvlak. Gecombineerd met de bekende Viega kwaliteitsgarantie en functioneel gemak mag hun populariteit niet verwonderen. Het gamma werd daarom uitgebreid met maar liefst 9 nieuwe uitvoeringen in de materiaalcombinaties glas/glas en glas/kunststof.

Glas is sterk, onderhoudsvriendelijk en creëert, zeker in kleine ruimtes, breedte en diepte. Ideaal dus voor gebruik in de moderne toilet- en badkamerarchitectuur, met een mix van uitstraling en gebruiksvriendelijkheid die zowel voor semi-openbare omgevingen als de eigen toilet of badkamer geschikt is. Naast het fraaie ontwerp valt ook weer de technische Viega-perfectie op, met een extra lichte bediening voor de gebruiker en voorgemonteerde bedieningskabel voor de installateur.

Negen nieuwe uitvoeringen
Zoals het de Visign for Style reeks betaamt, combineert elk van deze nieuwe varianten een hoogwaardig design met hedendaagse functionaliteit. Bij de druktoetsen is er de keuze tussen veiligheidsglas, verchroomde kunststof of alpinewit kunststof. Gecombineerd met een ESG-plaat in helder/lichtgrijs, helder/muntgroen of Parsol/zwart veiligheidsglas, levert dat dus negen mogelijke combinaties op.Naadloos tussen tegels
Met een optioneel verkrijgbaar inbouwframe verdwijnt het basislichaam van de bedieningseenheid volledig in de wand, terwijl de bedieningsplaat naadloos op de tegels aansluit. Het frame kan tijdens de montage 5 tot 18 mm diep worden ingesteld en op die manier aan de verschillende dikten van de in de handel verkrijgbare wandtegels worden aangepast. De bedieningsplaten vormen daarna een strak vlak met de wand.

De Visign bedieningsplaten van Viega
Geïntroduceerd op de ISH in Frankfurt in 2007, betekenden het Visign for More en Visign for Style gamma niets minder dan een mijlpaal in de esthetiek van toiletomgevingen. Vooral de combinatie van glas en metaal was op dat vlak baanbrekend. Dit design, gekenmerkt door hoog comfort en minimalistisch design, won al talrijke prestigieuze designprijzen.