Interieur

Verzorgd toilet is heel belangrijk voor totaalindruk bedrijf

De wc bepaalt voor een groot deel de totaalindruk van een bedrijf. Dit blijkt uit recent onderzoek van Tork in onder meer kantoren, de gezondheidszorg en horecagelegenheden. Ruim 88% van de bezoekers en werknemers houdt bij de beoordeling rekening met de indruk van het toilet.

Een net en verzorgd toilet is heel belangrijk. Zo geeft ruim 26% van de ondervraagden aan een restaurant te verlaten bij het aantreffen van een vieze wc. Dit is niet verwonderlijk, zegt marketmanager Renee Remijnse van Tork. `De hygiëne op het toilet is voor 66% van de Nederlanders namelijk ook een graadmeter voor de hygiëne in de keuken.` Ruim 95% van de respondenten noemt de wc als onderdeel bij het vormen van een totaalindruk van een hotel of restaurant; bij kantoren is dat 88%.

Het onderzoek leverde een top-6 ergernissen op: 1. het ontbreken van toiletpapier, 2. de wc spoelt niet door, 3. het toilet ruikt vies, 4. de deur gaat niet op slot, 5. de zeep is op, 6. het ontbreken van papieren handdoekjes. Wc-bezoekers zijn bovendien heel bang een infectie of ziekte op te lopen. Als grootste infectiebronnen worden de wc-bril en de deurknop gezien.

Gebaseerd op: Service Management