Verbouwen

Verzekeraars en dakbedrijven verspreiden preventietips

Verzekeraars en dakbedrijven verspreiden preventietips
Elk jaar `regent het binnen` in 30.000 woningen. Dit leidt tot waterschades die door de brandverzekering worden geregeld. Water of vocht in huis is heel vervelend, maar in veel gevallen perfect te voorkomen!
Assuralia, de beroepsvereniging voor verzekeringsondernemingen, en de Confederatie Bouw roepen de bevolking op meer aandacht te besteden aan de staat van hun daken. Een regelmatig nazicht, bijvoorbeeld na het vallen van de bladeren, na de winter en na elke storm, kan veel schade voorkomen.

Talrijke huiseigenaars worden ooit geconfronteerd met waterinsijpeling als gevolg van gebreken of schade aan het dak, verstopte dakgoten of versleten afvoerpijpen. Verzekeraars en dakbedrijven willen de bevolking voor dit risico sensibiliseren en doen hiervoor een beroep op een bekende dakexpert: Sinterklaas. De heilige man maakt zich zorgen over de staat van uw dak, die zelden wordt nagekeken.

Assuralia en de Confederatie Bouw projecteerden tijdens een persmoment talrijke foto’s van daken en dakgoten om hun bezorgdheid te illustreren. Zij geven de ‘goede huisvaders’ vijf preventietips mee.

Hoe waterschade door dakgebreken vermijden?

  • Kijk regelmatig naar uw dak: met Sinterklaas, na de winter en na elke storm.
  • Neem hierbij nooit risico’s.
  • Check bij felle regen de werking van dakgoten en afvoerpijpen.
  • Overweeg een periodiek onderhoud.
  • Doe enkel een beroep op erkende vakmannen.

Ook interessant