Algemeen

Verrassende uitreiking Sanoma Woon Awards tijdens Fashion Week

Afgelopen maandag zijn voor de negende keer de jaarlijkse Sanoma Woon Awards uitgereikt. De felbegeerde woonprijzen gingen dit keer naar Histor (Beste Wooncampagne), Scholten & Baijings (vtwonen Oeuvre Prijs) en Lang Leve Je Huis (Beste Stand Woonbeurs Amsterdam). De winnaars werden bekendgemaakt tijdens een verrassende middag op de Amsterdam Fashion Week, onder het motto Living meets Fashion. Ook waren er gloednieuwe designprijzen van Eigen Huis & Interieur: de EH&I Awards.

Eigen Huis & Interieur reikte awards uit in drie categorieën. Moooi (Marcel Wanders en Casper Vissers) kreeg de EH&I Lef Award, Verden (collectie Faas van Dijk) ontving de EH&I Heritage Award en Jelle Mastenbroek de EH&I Happy Award. Extra verrassing was de uitreiking van de Woonbeurs Pin aan Linteloo. Ruim 200 gasten uit de woonwereld waren getuige van de feestelijke uitreiking van de Sanoma Woon Awards.

DE WINNAARS OP EEN RIJ:


1. Beste Wooncampagne
Histor: 101 karakters

De jury: Creatief de leukste campagne. Potentie om het concept internationaal uit te rollen. Ligt dichtbij Histor en klopt goed met partner 101 woonideeën. Zeer simpel en krachtig.

Jury Beste Wooncampagne: Jori de Ruiter (senior creative Hemels van der Hart), Roen Roomberg (strategic creative Roen Roomber), Krista Bank (strategy director MediaCom) en Silke van den Brink (account director Mediaxplain)

2. Beste Stand Woonbeurs Amsterdam
Het Lang Leve Je Huis-Huis

De jury: Het Lang Leve Je Huis-Huis van partners Nuon, Liander, Volvo en Solarlux in de Bouw & Verbouw Zone toont lef en appelleert aan de tijdsgeest. Bewonderingswaardig dat sterke merken het verhaal ‘duurzaam wonen’ centraal stellen. Je wordt erin getrokken en wil alle informatie over de getoonde producten & diensten weten.

Jury Beste Stand Woonbeurs: Carlein Kieboom (hoofdredacteur vtwonen), Edward van Vliet (international designer & hospitality expert) en Cris Martens (Studio Piet Boon)

3. vtwonen Oeuvre Award
Scholten & Baijings

De jury: Wellicht letterlijk het meest kleurrijke ontwerpduo van dit moment. Ze spreken een breed publiek aan, zijn veelzijdig maar ook begrijpelijk en tillen het ontwerpen voor de massa naar een hoger niveau. Waarmee ze andere ontwerpers ook weer uitdagen. Dit sluit goed aan bij de merkwaarden van vtwonen.

Jury vtwonen Oeuvre Award: Alex Speelman (creative director bécé), Karin Meyn (creative director Piet Boon Styling), Tanja Saarberg (formule manager vtwonen ai), Jessica Kleijnen (marketingmanager vtwonen) en Carlein Kieboom (hoofdredacteur vtwonen)

4. De Eigen Huis & Interieur Award Winnaars
Deze gloednieuwe designprijs kent drie winnaars. Voor drie uitzonderlijke prestaties in een wereld die steeds diverser en complexer wordt.

De EH&I HAPPY Award
Jelle Mastenbroek
De jury: Jelle Mastenbroek maakt het leven net een beetje vrolijker en mooier met zijn geweldige Splendour Lender, een variant op de oud-Hollandse pronkkast waarin met een euro en serviesgoed muziek wordt gemaakt. Een jukebox eigenlijk. ‘Geld moet een instrument zijn geen doel,’ zegt Mastenbroek. ‘In de kast wordt de munt letterlijk weer een instrument.’

De EH&I HERITAGE Award
Verden (collectie Faas van Dijk)
De jury: Met de Heritage Award koestert EH&I wat er al is en geeft dit opnieuw een welverdiend podium. Meerdere fabrikanten presenteerden het afgelopen jaar nieuwe re-editions. Het meest geraakt werd de redactie van Eigen Huis & Interieur door de meubels van de te jong overleden ontwerper Faas van Dijk. Verden herintroduceerde ze tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

De EH&I LEF Award
Moooi (Marcel Wanders en Casper Vissers)
De jury: Anticyclisch ondernemen, de redactie van EH&I houdt ervan. Een groots idee krijgen en gewoon het lef hebben om daar vol voor te gaan. Het label Moooi (Marcel Wanders en Casper Vissers) deed dit tijdens de Salone del Mobile 2013. Een fenomenale presentatie van meer dan 1.700 m² waarin alle bestaande én nieuwe ontwerpen samenkwamen tegen een achtergrond van de gestyleerde fotografie van Erwin Olaf. Chapeau, doe dat maar eens na!

De jury van de EH&I Awards: de redactie van Eigen Huis & Interieur (Mary Hessing, Anita Bijlsma, Bartjan Bouman, Johanna Hoogendam, Annemarijn Hoorens, Rob Jansen, Floor Knaapen, Hugo Kosters, Swan Lian Kwee, Rachel Lancashire, Jack Meijers, Nettie Middelkoop, Penny van Vuuren, Gaby Walther, Nienke Zondervan)

Build for Life