Verbouwen

Vernieuwing Baselse tentoonstellingshal volop aan de gang

De vernieuwing van de Messe in Basel, Zwitserland maakt vooruitgang. Het project, ontwikkeld door de Baselse architecten Herzog & de Meuron op aanvraag van de MCH Groep, zal een nieuw gezicht geven aan de bestaande tentoonstellingsruimte en een populaire bestemming voor voetgangers en buitenlandse toeristen creëren. Het nieuwe multifunctionele tentoonstellingsgebouw zou in 2013 afgewerkt worden.

De drie verdiepingen hoge nieuwbouw zal de twee verouderde tentoonstelingshallen vervangen door nieuwe exhibitieruimtes voor grote evenementen, door vergaderzalen, eetgelegenheden en andere diensten. De ruimte is verdeeld in 3 delen: een open ruimte, een overdekte lounge en het City Rosental tentoonstellingspark.

Hal 1 blijft behouden, terwijl de hoofdevenementenhal wordt verplaatst naar de benedenverdiepingen van de nieuwe Hal 3. Zowel Hal 1 en Hal 3 zullen verbonden worden door een loopbrug boven de Messeplatz. De City Lounge zal zich onmiddellijk onder die loopbrug bevinden. Verschillende ruimtes en lokalen zullen bovendien op een flexibele manier samengevoegd of van elkaar gescheiden kunnen worden.

Lees verder op Architectura.be

Ook interessant