Isolatie

Verhaert presenteert dunne superisolerende glastegels

Mooi en energiezuinig. Het is een moeilijke combinatie. Maar bij Verhaert & Co, de Belgische specialist in glastegels en glaspanelen, schrikken ze er niet voor terug. Het bewijs? De nieuwe glastegel Pegasus® met innovatieve ENERGY SAVING-technologie van Seves Glassblock. Heel dun en toch isolerend.

Energiezuinig wonen zonder compromissen inzake vormgeving of formaat. Het blijft een opgave. Ga je voor dat mooie maar weinig efficiënte product of kies je een alternatief voor een betere isolatie, ook al is het dik en onpraktisch?

Minimaal warmteverlies

De Pegasus® Energy Saving biedt het beste van twee werelden. Hij is dun – slechts 8 centimeter – en goed isolerend. De U-waarde bedraagt 1,5 W/(m² x K), wat uitzonderlijk laag is voor glastegels. Het warmteverlies ten opzichte van normale glastegels wordt dan ook met de helft verminderd.

Voor bouwers en architecten gaat met de Pegasus® Energy Saving een nieuwe wereld open. Immers de glastegel is geschikt voor veeleisende toepassingen waarin thermische en akoestische isolatie een voorname rol spelen. Bijvoorbeeld decoratieve buitenwanden met een minimale voegdikte.

Het geheim: ENERGY SAVING

De doeltreffendheid van de Pegasus® Energy Saving, is het gevolg van een doordachte constructie. Beide tegelhelften zijn namelijk gescheiden door hoogrendementsglas, zodat de thermische brug onderbroken wordt. Iets wat bij normale glastegels niet het geval is.

Ook nieuw is dat de kamers zijn opgevuld met argon, een edelgas dat zijn naam dankt aan het Griekse woord Argos, wat “lui” of “inactief”betekent. Niet toevallig. Door argon toe te voegen, zijn er binnen de tegel geen luchtstromingen (convectie) meer en wordt de warmtetransmissie drastisch ingeperkt.



De Pegasus® Energy Saving
Afmetingen: 19 x 19 x 8 cm
U-waarde: 1,5 W/(m² x K)
Gewicht: 2,5 kg
Glas: Gewolkt, helder
Kleuren: 9 pastelkleuren + neutraal-wit
Afwerking: transparant, éénzijdig of tweezijdig gesatineerd
Aantal per m²: 25/27
Aantal per box: 5
Aantal per pallet: 350

Prijs: Tussen 9 en 20 euro per stuk – Prefab ongeveer 400 euro per m² (Zonder BTW)