Algemeen

Verduurzaming impuls voor sector en hot issue op VSK 2014

`Slimmer Samen Werken` is het thema van VSK 2014, de belangrijkste vakbeurs voor de w-installatiebranche in Nederland. De beurs wordt van maandag 3 tot en met vrijdag 7 februari gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Gelijktijdig met de beurs vindt een aantal andere activiteiten plaats, zoals een gratis toegankelijk congresprogramma in de VSK Arena , Het Vakman Event en de Vakman van het Jaar-verkiezing.

Project Manager Michiel Nijhuis van VNU Exhibitions Europe: "De context van VSK 2014 is meer dan interessant. Inhoud, netwerken en de presentatie van innovaties vormen de basis voor de VSK. Wie op zoek is naar nieuwe contacten, nieuwe oplossingen of nieuwe opdrachten mag niet ontbreken. Helemaal tegen de achtergrond van de hoofdlijnen van het SER-Energieakkoord, waar al veel over is gesproken, maar waarover nog veel meer gezegd gaat worden. Hoe dan ook, het biedt de w-installatiebranche volop kansen. Verduurzaming en energiebesparing vragen om innovaties. Dat is een zaak van de hele keten, alle partners spelen daarin hun rol. Slimmer samen werken om de doelstellingen te bereiken en de consument optimaal te bedienen."

Het expositieprogramma van de VSK is opgebouwd langs de lijnen van de drie hoofdsectoren van de VSK: Verwarming (Vuur), Sanitair (Water) en Klimaatbeheersing (Lucht). Het element Aarde huisvest exposanten die veelal zorgen voor de verbinding tussen deze disciplines. Voorbeeld daarvan zijn Gebouwautomatisering, maar ook ondersteunende diensten en materialen.

Veel vragen – nog meer antwoorden

VSK 2014 kent een uitgebreid inhoudelijk programma. Tot de verbeelding sprekend is in ieder geval de VSK Arena, waar trends en ontwikkelingen de revue zullen passeren die de toekomst en de business zullen bepalen. Project manager Michiel Nijhuis: "We tonen best practices, we laten de degens kruisen in paneldiscussies, we laten captains of industry aan het woord en we zorgen voor inspirerende sprekers die de toehoorders aan het denken zullen zetten. Je zit na afloop geheid vol met vragen. De antwoorden op al die nieuwe vragen vindt de bezoeker bij de exposanten. Op de VSK draait het om het duiden van nieuwe trends en ontwikkelingen en de vertaalslag die exposanten maken in de vorm van innovaties en slimme oplossingen."

Een greep uit de activiteiten: Het Installatie Theater, het VFK-Plein, Gebouwautomatisering, het SmartHomes Paviljoen , het NVKL-Plein, het Solar Paviljoen. Adverteerders op het online platform VSK365.nl presenteren zich voor het eerst live op de VSK. Gelijktijdig met de VSK wordt voor de tweede maal Het Vakman Event georganiseerd, dat zich primair richt op de ondernemende ZZP-er in de bouw- en installatie branche.

De winnaars van de VSK Awards worden maandag 3 februari bekendgemaakt tijdens het VSK diner. De genomineerden voor de prijs worden de derde week van november gepresenteerd.

Ook interessant


Build for Life