Verbouwen

Verbouwd MoMI New York heropend

Afgelopen zaterdag is het verbouwde en uitgebreide Museum of the Moving Image (MoMI) in New York heropend. Architect Thomas Leeser (LEESERarchitecture) heeft het interieur meer afgestemd op de visuele ervaring. De bezoeker moet dankzij bewegende projecties door het hele gebouw letterlijk het gevoel krijgen naar de film te gaan.

De gehele route door het museum voert langs ‘schermen’. Op de muur naast de entree van de lobby wordt bijvoorbeeld over een lengte van vijftien meter wisselende video’s geprojecteerd. De bezoeker kan vervolgens afslaan richting de trap die naar de galerie leidt, of de blauw verlichte tunnel richting de 264 plaatsen tellende zaal in.

Deze zaal, geïnspireerd door Stanley Kubricks film 2001, A Space Odyssey, vormt een soort capsule die een ‘denkbeeldige reis naar de film’ moet simuleren. Het publiek krijgt het gevoel alsof de zaal drijft, meldt een verslaggever van World Architecture News. Er bevinden zich nog een aantal kleinere zalen voor videoprojecties in het museum.

Lees verder op Architectenweb.nl