Interieur

Velux wint Design Award op Batibouw voor Lichttunnel by Lovegrove

Velux wint Design Award op Batibouw voor Lichttunnel by Lovegrove
Op woensdag 2 maart 2011 werden op Batibouw naar jaarlijkse traditie de prestigieuze Belgian Building Awards uitgereikt. In de categorie ‘Design Award’ was VELUX de winnaar met zijn ‘Lichttunnel by Lovegrove’, het resultaat van een nauwe samenwerking met de designartiest Ross Lovegrove. Voor VELUX is de award de kers op de taart van een speciale jubileumeditie.

Met de Design Award bekronen de Orde van Architecten en de AiNB (Associatie van Interieurarchitecten) de nieuwigheid met het meest vooruitstrevende design. De jury prees bij winnaar VELUX specifiek de combinatie van duurzaamheid, functionaliteit en esthetiek.

Voor VELUX was Batibouw 2011 sowieso al een speciale editie, het jaar waarin het merk zijn 70ste verjaardag viert. Christian Fosseur van VELUX Belgium: “Met deze award kan Batibouw 2011 helemaal niet meer stuk. Bovendien stimuleert hij ons om de samenwerking met designers verder uit te bouwen, zoals we nu ook al doen met Karim Rashid. De consument verlangt niet alleen kwaliteit en functionaliteit, vandaag mag het ook wat meer zijn”.

VELUX® introduceerde de lichttunnel voor het eerst in 2005. Als ‘daglichtspot’ is hij bijzonder geschikt voor de vaak sombere plaatsen waar de installatie van (dak)ramen moeilijk of onmogelijk is (zoals gangen, trappenhuizen en badkamers). De lichttunnel by Lovegrove is daarbij een artistiek accessoire, een futuristische en toch tijdloze plafondsierring. Het unieke concept werd eerder al bekroond met de reddot design award 2010 op Batimat in Parijs.

Ross Lovegrove: “De lichttunnel brengt het daglicht met al zijn positieve effecten binnen in de woning dankzij een perfecte symbiose met de buitenwereld. Het design zou ik omschrijven als heel puur, oprecht en toegankelijk. Mijn ontwerp heeft als doel de kwaliteiten van de lichttunnel op een elegante en universele manier in de verf te zetten.”