Velux producten worden geschikt voor Apple HomeKit

20 juni 2016 Bron: Velux
Velux producten worden geschikt voor Apple HomeKit
Op de WWDC 2016, de Worldwide Developers Conference van Apple, is bekend gemaakt dat de Velux Groep een aantal van haar producten compatibel zal maken voor de Apple Homekit. Apple HomeKit, die nu ook zijn eigen app heeft, biedt een simpele en veilige manier om apparaten in huis aan te sturen vanuit de palm van je hand.
Met het binnen de woning brengen van ‘internet of things’ gelooft de Velux Groep dat home automation via internet van cruciaal belang is voor de toekomstige ontwikkeling van de bouwsector en andere sectoren die producten voor in huis verkopen.

Aangezien gezondere huizen nu belangrijker zijn dan ooit voor consumenten, wat ook blijkt uit de Healthy Homes Barometer 2016 van de Velux Groep, gelooft Velux dat slimme huizen meer mensen de gelegenheid zullen geven om de kwaliteit van hun huis te verbeteren.

Michel Sombroek, Algemeen Directeur Velux Nederland, is zeer enthousiast over de samenwerking: ‘De Velux Groep kondigt met veel plezier aan dat zij Apple HomeKit ondersteunt. We denken dat dit een geweldige kans is om slimme technologie voor thuis een integraal onderdeel te laten worden van de toekomstige ontwikkeling van gezonde en efficiënte huizen.’

De Velux Groep verwacht dat de eerste Velux producten binnen een jaar geïntegreerd zullen zijn in het Apple HomeKit platform.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo