Vantage EMEA wordt Legrand Integrated Solutions

8 februari 2018 Bron: vpr Consult
Vantage EMEA wordt Legrand Integrated Solutions
Vantage EMEA, systeemintegrator en Vantage distributeur voor Europa, verandert zijn naam in Legrand Integrated Solutions. De naamsverandering is vanaf vandaag van kracht voor alle communicatiematerialen en -platformen. De publieke lancering en inhuldiging van de website vinden plaats tijdens ISE 2018 (Integrated Systems Europe) in Amsterdam.

De bedrijfsdoelstellingen van Legrand Integrated Solutions zullen permanent evolueren om verdere productlijnen van Legrand op te nemen en meer verticale markten te bedienen.

Nieuwe organisatiestructuur

De nieuwe naam weerspiegelt de transformatie van de onderneming om systeemintegratoren en andere Legrand-filialen rechtstreeks te ondersteunen bij hun zoektocht naar de beste oplossingen voor de behoeften van hun klanten: definitie van de beste systeemarchitectuur, ontwikkeling van drivers en de integratie tussen verschillende systemen van Legrand of derden.

Legrand Integrated Solutions wil de internationale markt benaderen via een uniek perspectief, noodzakelijk om klanten te helpen hun meest uitdagende controle- en automatisatieprojecten tot een goed einde te brengen. De nieuwe organisatiestructuur zal bij Legrand prioritaire partnerships met derden voor systeemopportuniteiten beheren om zo het belangrijkste ondersteuningscentrum te worden voor de verkoop van complexe systemen voor de hele Legrand Group.

Van Vantage EMEA naar Legrand Integrated Solutions

Een kwarteeuw geleden kende Vantage EMEA een bescheiden start als internationale, onafhankelijke systeemintegrator. Op basis van de ervaring opgedaan tijdens de beginjaren, werd het bedrijf al snel Vantage-distributeur voor Europa en werd overgeschakeld van lokale Vantage-vertegenwoordigers naar de Europese markt en die in het Midden-Oosten en Azië. Het productassortiment omvatte toen niet alleen dimmers en relais, maar bood het bedrijf ook de optie om producten van derden te integreren en werd belangrijke ervaring op vlak van integraties opgebouwd.

Toegevoegde waarde

Bart Stuyven, VP Development & Service bij Legrand Integrated Solutions: “Met Legrand Integrated Solutions creëren we toegevoegde waarde bovenop het fantastische, bestaande productassortiment van Vantage. Legrand Group biedt een uitgebreid assortiment compatibele producten die onze projecten vereenvoudigen én verbeteren.”

De meeste projecten situeren zich onder meer in de domeinen multi room audio (Nuvo), rolgordijnen (Qmotion), audioracks (Middle Atlantic Products), optimale netwerkstructuren (Luxul), videoparlofonie (BTicino), UPS, schakelmateriaal, data solutions en stroomdistributie.

“Doel van Legrand Integrated Solutions is een uitbreiding van onze projectportefeuille naar nieuwe markten, zoals bijvoorbeeld CP Electronics projecten voor geïntegreerde slimme vergaderzalen en gebruikersinterfaces,” aldus Bart Stuyven. “Met deze transformatie willen we onze onderneming verder uitrusten om alle uitdagingen aan te pakken en geïntegreerde oplossingen voor elk afzonderlijk project te stroomlijnen.”

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo