Vandersanden digitaliseert het tasveld met BrickDrive

  BE   7 juni 2022 Bron: Finn
Vandersanden digitaliseert het tasveld met BrickDrive
Baksteenfabrikant Vandersanden introduceert BrickDrive in zijn fabriek in Spouwen. Via de digitale afhaal- en levermodule verhoogt de efficiŽntie, snelheid en veiligheid van het laadproces, en ontstaat er voor medewerkers van het bouwbedrijf meer ruimte voor contact met klanten. ďBrickDrive sluit aan bij onze digitale ambitie: het ontzorgen van onze klanten. We geloven er dan ook sterk in dat iedereen een digitale Vandersanden-klant kan wordenĒ, zegt Robrecht Bangels, Project Manager Customer Experience.

Vandersanden, het grootste baksteenproducerende familiebedrijf van Europa, implementeert BrickDrive in zijn reeds bestaande platform voor handelaars. Op 13 juni wordt deze service gelanceerd op de productielocatie in Spouwen. Stapsgewijs wordt het ook op de andere locaties van de baksteenfabrikant geÔntegreerd. Vandersanden voorziet met BrickDrive een volledig geautomatiseerde afhaalmodule die het tasveldbeheer en de bijhorende administratie efficiŽnter maakt.

Met deze digitale afhaalmodule zet Vandersanden niet alleen sterk in op een verhoogde efficiŽntie, maar ook op een verbeterde snelheid, meer veiligheid en diepgaande klantenrelaties. Door administratieve processen te digitaliseren bouwt de baksteenfabrikant immers zijn omnichannel bereikbaarheid uit. Daardoor daalt de foutenmarge, verkort het laadproces, en hebben medewerkers meer tijd voor duurzame interacties met klanten en om proactief in te spelen op hun noden.

Het digitale administratieve platform is bovendien 24/7 beschikbaar voor handelaars en door het gebruik ervan zijn ruimere laadtijden mogelijk, van 6 uur tot en met 22 uur. Daardoor kan de transportplanning van handelaars vroeger beginnen. Vrachtwagens worden via BrickDrive ook weggetrokken uit de dorpskern van Spouwen. Tevens is er minder verkeer op het tasveld, wat zorgt voor een veiligere woon- en werkomgeving.

Bij de implementatie van BrickDrive in Spouwen hoorde ook de installatie van een weegbrug. Die kan veel nauwkeuriger de wagen en lading nagaan en maakt de kans op een te zwaar geladen vrachtwagen zo goed als onbestaand. De ingebruikname van BrickDrive en de weegbrug tilt de veiligheid voor transporteurs en heftruckchauffeurs dan ook naar een hoger niveau.

Gertjan Janssen, Logistics & Operations Engineer bij Vandersanden:
ďMet BrickDrive spelen we in op de noden van onze klanten en medewerkers. Het gaat er op het tasveld zo heel wat efficiŽnter en veiliger aan toe. Veiligheid neemt dan ook een prominente plaats in bij ons en gaat verder dan een intentie: geen woorden, maar daden.Ē

Digitale afhaal- en levermodule

Vandersanden voorziet met BrickDrive een digitale afhaal- en levermodule voor zijn klanten en leveranciers. Met de module kunnen bouwhandelaars en transporteurs zelf 24/7 afhaal- en leverbonnen opmaken. Dankzij de integratie van dit digitale bontraject in het reeds bestaande platform voor handelaars, kunnen klanten dus op een quasi contact- en papierloze manier laden en leveren.

Via BrickDrive tekenen transporteurs in op een bepaald tijdslot. Daardoor ontstaat er een verbeterde inzage in hoe druk het is op het tasveld, waardoor er op mogelijke piekmomenten geanticipeerd kan worden. Dat zorgt ervoor dat de dagplanning efficiŽnter verloopt.

Ook het laadproces verloopt dankzij Brickdrive veel efficiŽnter. Die wordt met wel 50% gereduceerd. De heftruckchauffeur kan immers vooraleer de vrachtwagen op de laadplaats is al van start gaan met het verzamelen van de nodige artikelen.

Persoonlijk contact staat centraal

Dankzij de digitale afhaalmodule wordt de tijd besteed aan administratief werk sterk gereduceerd en ontstaat er meer mogelijkheid voor een kwalitatiever contact. Heftruckchauffeurs en Customer Service medewerkers zijn dan ook steeds aanwezig en beschikbaar. Vandersanden draagt familiale waarden hoog in het vaandel, en een persoonlijk en warm contact met klanten zijn daarbij onmisbaar.

Robrecht Bangels, Project Manager Customer Experience bij Vandersanden:
ďMet BrickDrive ontzorgen we onze klanten: het levert hen een aanzienlijke tijdswinst op. Dankzij de implementatie en het gebruik ontstaat er ook meer tijd voor contact met bouwhandelaars en transporteurs. We ondersteunen onze klanten daarom maximaal om dit nieuwe platform te omarmen, zodat zij kunnen genieten van de voordelen die dit digitale afhaaltraject voor hen kent.Ē


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo