Interieur

Vanaf 3 november: Biennale Classica in Kortrijk

De elfde editie van de Biënnale Classic is geïnspireerd op de sfeervolle uitstraling die oude steden zo aantrekkelijk maakt. De bezoeker komt de stad CLASSICA binnen door een historische stadspoort. Brede avenues met straatlantaarns van weleer leiden naar drie grote pleinen met monumentale beelden en fonteinen, zitbanken en accenten van groen.

De Biënnale CLASSICA wil opnieuw een brug slaan tussen vroeger en nu. De groep mensen met belangstelling voor eigentijds klassiek groeit continu. Mensen willen iets in huis hebben waar een verhaal achter zit en klassiek in een actueel jasje levert over het algemeen boeiende producten op. Het zijn ontwerpen die geïnspireerd zijn op oude stijlen, en op wetmatigheden en verhoudingen die het al eeuwen doen. Creaties die zich dwars door alle woontrends heen weten te handhaven, die kwaliteit en vakmanschap weten te combineren. Opvallend genoeg passen hedendaagse kunst en klassiek vaak perfect bij elkaar. Vooral het strakker vormgegeven klassieke meubel kan zeer tijdloos zijn, en toepasbaar in actuele combinaties.
CLASSICA wil de bezoeker opnieuw verrassen en een inspiratiebron zijn voor smaakvol wonen en leven.

De oude stadskern is met zijn smallere straatjes een smeltkroes van antiquairs, juweliers, kunstgalerijen en interieurwinkels. Op achterliggende pleintjes zitten verrassende shops verborgen met mode, decoratieartikelen en parafernalia. Boekenstalletjes, gezellige terrasjes, een vintage catwalk en tal van boeiende ervaringen maken het stadsgevoel levendig en compleet.

De bezoeker ontdekt weer de grandeur van vroeger. Met het comfort van nu!

Praktisch
Locatie: Kortrijk Xpo

Van 3 tem 11 november 2007
10-19u tijdens het weekend
13-19u tijdens de week
Toegangsprijs: € 12
Info www.classic.be