Architectuur

Van Hoogevest wint opdracht Stadsschouwburg Utrecht

Van Hoogevest Architecten gaat de Stadsschouwburg in Utrecht herinrichten. Het bureau heeft de bijbehorende aanbesteding gewonnen. Het monumentale gebouw van architect W.M. Dudok stamt uit 1941.
“De huidige verbouwingsplannen houden verband met gewenste interventies voor wat betreft de verbetering van de logistiek, verbetering van het entreegebied, het ontwerp van nieuwe werkplekken in het souterrain en verbetering van het vlakke vloertheater de Blauwe Zaal”, meldt Van Hoogevest.

Het bureau wil de oorspronkelijke karakteristieken van het Dudok-ontwerp terugbrengen. Zo worden installaties en andere storende elementen weggewerkt. “Dudok heeft lampen van Copier gebruikt, die in het verleden reflecteerden op de wanden. Dat effect was door verschillende ingrepen verdwenen, maar willen we nu terugbrengen”, zegt architect Ronnie Kuiper.

Daarnaast wordt de entree transparanter, zodat het naastgelegen plantsoen meer bij het gebouw wordt betrokken. “Ook is ons plan om de oorspronkelijke trap aan de voorzijde terug te brengen. Deze was in de jaren zeventig verwijderd. Het wordt wel lastig, omdat achter dat deel van de gevel een lift zit”, vertelt Kuiper.

Lees verder op Architectenweb.nl