Interieur

Van Hoecke sleept allereerste Belgian Maker Award in de wacht

Van Hoecke nv, verdeler van Blum meubelbeslag en fabrikant van o.a. de innovatieve en bekroonde TA’OR-lade, ontving gisteravond de allereerste Belgian Maker Award. Met deze gloednieuwe award eren de zelfstandigenorganisatie Unizo (De Makers), DHL Express en partners de beste Belgische maak-KMO die bewust produceert in België, hoge toegevoegde waarde geeft aan haar producten en een sterke focus heeft op innovatie en duurzaamheid.

Peter Van Hoecke, CEO van Van Hoecke is opgetogen om deze award te mogen ontvangen: “We zetten sterk in op de maakindustrie en geloven dat daar de opportuniteiten liggen voor de Belgische bedrijven. Door ons te specialiseren, te blijven innoveren en de kaart te trekken van hightechproductie en mass customisation, hebben we belangrijke troeven in handen tegenover landen die produceren tegen lagere (loon)kosten. Bovendien nemen we zo een grote voorsprong op de rest van de markt”.

Bekroond familiebedrijf

Van Hoecke is als verdeler van ladesystemen en scharnieren van het Oostenrijkse Blum en producent van lades geen nieuweling in de sector. Al sinds 1967 timmert het Belgische familiebedrijf aan de weg als marktleider in keukenbeslag. Om zijn vooraanstaande positie in de branche te behouden, voerde Van Hoecke de afgelopen jaren heel wat innovaties door, investeerde het in een hoogtechnologische productiehal en bracht het een eigen ontwikkelde houten lade, de TA’OR BOX, op de markt.

Van Hoecke sleept allereerste Belgian Maker Award in de wacht

Dat de visie van het bedrijf zijn vruchten afwerpt is duidelijk. Het bedrijf mocht dit jaar al heel wat prijzen in ontvangst nemen. Begin dit jaar werd Van Hoecke door Fedustria bekroond tot Factory of the Future 2016. De TA’OR BOX viel vier (!) keer in de prijzen en ontving de A’ Design Award, de KBB Innovation Award, de Good Design Award en de iF Design Award.

TA’OR BOX als voorbeeld voor de maakindustrie

TA’OR BOX is een schoolvoorbeeld van succesvolle mass customisation. Het houten ladesysteem combineert de kwaliteiten van handwerk met een hoogtechnologisch productieproces. De lades zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen, zodat ze volledig tegemoetkomen aan de wensen van de klant. Meer dan 9 miljoen varianten zijn mogelijk. Wie een uniek, eigen exemplaar wenst kan dit binnen de 72 uur bekomen. Met zijn fijne afwerking, slanke ladezijkanten en vooruitstrevende techniek bewijst TA’OR BOX dat een industrieel gemaakt product even goed of zelfs beter kan zijn dan handwerk.

Van Hoecke sleept allereerste Belgian Maker Award in de wacht

Wat is de Belgian Maker Award?

De Belgian Maker Award gaat naar een bedrijf dat bewust produceert in België, een sterke focus heeft op innovatie en duurzaamheid en producten maakt met een sterk toegevoegde waarde. De award wordt uitgereikt door UNIZO, DHL Express en partners aan bedrijven die hun productie op eigen bodem houden en daarmee een grote lokale economische impact hebben. Ze geloven in de toekomst van de maakindustrie op voorwaarde dat deze mee evolueert richting een next economy.

Ook interessant