Valbesina wint contract voor de bouw van het RTBF Media Square

  BE   2 september 2020 Bron: Besix
Valbesina wint contract voor de bouw van het RTBF Media Square
RTBF Media Square
Het contract voor de bouw van het RTBF Media Square, ter waarde van circa 100 miljoen euro, werd in mei 2020 toegekend aan de joint venture Valbesina, die VALENS, BESIX en In Advance verenigt.

Het project is ontworpen door MDW Architecten en V+ en maakt deel uit van de transformatie van de Reyerswijk en het ontwikkelingsplan voor het mediapark.brussels. Met een bruto oppervlakte van 65.000 m² bestaat het RTBF Media Square uit twee gebouwen, waaronder een hoofdgebouw van zeven verdiepingen en een logistiek gebouw van twee verdiepingen.

Besix - Valbesina wint contract voor de bouw van het RTBF Media Square
De gevels van het hoofdgebouw, die enigszins hol zijn, combineren verschillende materialen, waaronder hout, aluminium en staal. Het is een passiefgebouw met 250 m² zonnepanelen, groene daken en groene ruimten op de binnenplaats. Bovendien voldoet het aan bijzonder veeleisende EPB-criteria en akoestische normen. In het gebouw komen de radio- en televisiestudio's, de vergaderzalen, het restaurant en de redactieruimte, overhangend aan een groot glazen dak.

Als technologisch vooruitstrevend project, zal het RTBF Media Square een 100% BIM-project zijn, d.w.z. dat het volledige 3D-model wordt gebruikt voor zowel het ontwerp en de uitvoering van het gebouw als, op langere termijn, voor de exploitatie en het onderhoud ervan.

De werkzaamheden zijn in de nazomer van 2020 begonnen en zullen in de eerste helft van 2023 worden afgerond.

Mark Beyst, Directeur BESIX Vlaanderen & Brussel: “BESIX Groep is erg trots om deel te nemen aan de aanleg van het RTBF Media Square. RTBF zal in de toekomst een hoogwaardig gebouw hebben, dat zowel functioneel als comfortabel zal zijn. We zijn ook blij met de kwaliteit van de samenwerking die voor dit project is opgezet met onze partners Valens en In Advance.”

Pierre Wéry, Gedelegeerd bestuurder van VALENS: “We zijn erg blij om te beginnen met de bouw van het Media Square. Deel uitmaken van dit prachtige project maakt VALENS en haar teams, die het samen met de BESIX- en In Advance-teams uitvoeren, enorm trots.”

Besix - Valbesina wint contract voor de bouw van het RTBF Media Square

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo