Algemeen

Val federale regering zou bijzonder ongelegen komen

Val federale regering zou bijzonder ongelegen komen
De Confederatie Bouw hoopt dat het kernkabinet een oplossing vindt om uit de impasse rond het VN-migratiepact te geraken. “Een val van de federale regering zou nu bijzonder ongelegen komen”, reageert Robert de Mûelenaere, Gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw. “Er liggen nog erg belangrijke dossiers op tafel, zoals de arbeidsdeal met een reeks maatregelen om de knelpuntberoepen aan te pakken, en het investeringspact met voor de bouw interessante investeringen in infrastructuur, scholen en overheidsgebouwen.”

De Confederatie Bouw hoopt dat het gezond verstand zegeviert binnen het kernkabinet en dat de regering Michel de rit uitrijdt tot aan de verkiezingen van 26 mei 2019 omdat er nog een aantal voor de bouwsector belangrijke dossiers behandeld moeten worden. Het is nu in ieder geval niet het gepaste moment voor electorale spelletjes. Integendeel, de bouwsector rekent meer dan ooit op goed bestuur tot vlak voor de verkiezingen.

Robert de Mûelenaere, Gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw: “Een val van de federale regering moet absoluut vermeden worden. Er ligt nog werk genoeg op hun tafel om tot en met mei 2019 mee zoet te zijn, zoals de arbeidsdeal die verschillende maatregelen bevat om het aantal knelpuntberoepen te reduceren of het ambitieuze investeringspact, met omvangrijke investeringen in scholen, overheidsgebouwen en infrastructuurwerken om de mobiliteit vlotter te laten verlopen.”

Ook interessant


Build for Life