Vastgoed

Utrechts Winkelcentrum Vleuterweide wint NRW prijs

Het Winkelcentrum Vleuterweide te Utrecht heeft de NRW Jaarprijs 2011 gewonnen. De Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW) heeft de prijs voor de 22e keer uitgereikt. Vleuterwijde is ontwikkeld door Multi Vastgoed en ASR Vastgoed Ontwikkeling.

De jury is enthousiast over het groot aantal zelfstandige ondernemers in het winkelcentrum en de gunstige verhouding tussen huur en omzet. Het winkelcentrum opereert in een verzorgingsgebied met 26.000 inwoners en het secundaire verzorgingsgebied omvat 25.000 inwoners. De jury acht het mogelijk dat Vleuterweide uitgroeit tot een nieuwe standaard binnen de Vinex-wijken. De maatvoering van het centrum zit tussen een wijk- en stadsdeelcentrum in.

In total werden acht winkelcentra genomineerd. Ook Boulevard Nesselande te Rotterdam bevindt zich in een Vinex-wijk. Dit winkelcentrum is eveneens ontwikkeld door Multi Vastgoed. Vleuterweide heeft een omvang van 44.150 m2 waarvan 13.500 m2 wordt benut als winkelruimte, 2.100 m2 als kantoorruimte en 1.500 m2 als horeca.

Gebaseerd op: Vastgoedmarkt