Nieuwbouw

Utrecht start bouw van hoogste woontoren van de stad

In Utrecht wordt volgende week de eerste paal geslagen voor Apollo Résidence, de hoogste woontoren binnen de gemeentegrenzen van Utrecht. Het 65 meter hoge gebouw is ontworpen door architect Cees Dam.

Apollo Résidence wordt een luxe appartementengebouw met een bijzondere architectuur aan de rand van de stad, met fraai uitzicht op de natuur van Amelisweerd. Het project behoort tot de ontwikkelingen in de omgeving van Stadion Galgenwaard. De ontwikkelaar van de toren is Memid Galgenwaard, een samenwerking van Memid Investments en Bouwfonds Property Finance. De toren wordt gebouwd door Bouwbedrijf Midreth.

Zeventien woonlagen
Apollo Résidence telt 79 appartementen met een oppervlakte van 125 tot 245 vierkante meter, verdeeld over zeventien woonlagen. De bovenste woonlagen bestaan uit ruime penthouses. Toekomstige bewoners kunnen in deze bouwfase hun appartement grotendeels zelf indelen. Onder het gebouw komt een parkeergarage met twee lagen van waaruit bewoners rechtstreeks naar hun appartement kunnen met de lift. Alle appartementen worden voorzien van een elektronisch IRS systeem dat voorziet in beveiliging en video-intercom. Met het systeem hebben bewoners ook een boodschappenservice en andere dienstverlening in huis.