Vastgoed

Uplace heeft al 40% winkeloppervlakte verhuurd

Het grote winkelcentrum Uplace in de kanaalzone in Machelen heeft drie jaar voor de geplande opening reeds 35.000 m² winkeloppervlakte verhuurd, en dat terwijl het nog niet 100% zeker is wanneer en of Uplace er wel komt. Het verhaal rond de vergunningen voor Uplace sleept al jaren aan. Uiteindelijk kreeg het belevingscomplex van de Vlaamse regering een milieuvergunning, maar de Raad van State gooide eind vorig jaar roet in het eten door de vergunning te schorsen. Volgens de Raad van State waren de vergunningen voor de infrastructuurwerken rond het complex nog niet in orde.

Die perikelen hebben het management van Uplace niet tegengehouden. "De vraag is niet meer of Uplace ooit opent", zegt CEO Jan Van Lancker in De Tijd. "Wij zijn een project in volle realisatie." Dat blijkt ook uit de cijfers. Maar liefst 35.000 m² winkeloppervlakte is al verhuurd. Dat is goed voor 40 procent van de totale winkeloppervlakte in Uplace. "We schieten sneller op dan verwacht. Bovendien zijn het bindende contracten die worden ondertekend", zegt het management.

De Raad van State kan dus wel nog een stok in de wielen steken. "Het project is politiek al lang beslist", zegt Van Lancker. "We hebben alle vergunningen, waarvan alleen de milieuvergunning geschorst is. Dat er beroepsprocedures lopen, is normaal bij zo'n groot project. Wij wachten nu op de uitspraak."

Ook interessant