Unilin investeert 11 miljoen euro in zijn vestiging te Vielsalm

  BE   28 augustus 2020 Bron: UPR
Unilin investeert 11 miljoen euro in zijn vestiging te Vielsalm
Unilin, toonaangevend producent van houtoplossingen voor de interieur design- en bouwsector, investeert fors in zijn duurzame verankering in Wallonië en zijn vertrouwen in de verdere ontwikkeling en het voortbestaan van zijn activiteiten en zijn medewerkers in Vielsalm. De innovatieve productielijn voor laminaatvloeren zal in de herfst van 2021 operationeel zijn en zorgt voor een dozijn nieuwe banen.

Het bedrijf besliste zijn productiecapaciteit te verhogen om te voldoen aan de vraag naar laminaatvloeren. Deze blijft gestaag groeien met steeds hogere kwaliteitseisen.

Unilin, dat in Vielsalm 300 mensen tewerkstelt, verzekert zo de komende jaren de lokale werkgelegenheid. Het bedrijf is ook op zoek naar technische medewerkers om zijn verdere ontwikkeling te ondersteunen.

"Naast stabiliteit en werkzekerheid wordt deze versterking van onze productiecapaciteit gerealiseerd in een veilige en aangename werkomgeving. Unilin streeft er immers voortdurend naar om een ‘zero harm’ bedrijf te zijn. Respect voor mens en milieu is dan ook een integraal onderdeel van onze bedrijfscultuur. Zo is Unilin bijvoorbeeld de eerste en enige vloerbekledingsproducent die het Europese Ecolabel voor zijn laminaatproducten verkreeg. Met deze aanpak zetten we actief in op de toekomst van Unilin in Vielsalm", zegt Anthony Massin, Plant Manager Unilin Vielsalm.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo