Unieke Sigma Colour Viewer geeft digitaal kleurenadvies

1 april 2005 Bron: Sigma Coatings Deco Belux NV Verstuur
Gedaan met twijfelen over geschikte kleuren op gevels, wanden, plafonds of kozijnen! Want met de nieuwe Colour Viewer van Sigma beschikken opdrachtgevers en schilders in een handomdraai over digitaal kleurenadvies. Handig, kostenbesparend en met een natuurgetrouw resultaat. Deze unieke tool wordt in primeur voorgesteld op de vakbeurs ‘Triënnale Verf & Decoratie 2005’ (Roeselare), en later op de contactdagen ‘Architect@Work 2005’ (Kortrijk).

Daarnaast organiseert Sigma de Nationale Schildersdag op woensdag 6 april. Alle 39 verkooppunten van het gerenommeerde merk rollen dan de rode loper uit om de professionele schilders en hun vakmanschap in de kijker te zetten.

Sigma Colour Viewer
Het systeem is eenvoudig. In de gebruiksvriendelijke software van Sigma Colour Viewer, werkzaam op pc en Apple, kan je vlot digitale foto’s importeren en bewerken. Met enkele muisklikken definieer je op de geïmporteerde foto de gewenste bouwelementen, om ze vervolgens in te kleuren. Daarbij kan je kiezen uit duizenden kleuren waaronder alle NCS- en RAL-kleuren. Alle waaiers van Sigma zijn opgenomen: de grote kleurenwaaier C21.1, de vier Professional Pastel waaiers, de Sigma Siloxan waaier en de kleurkaarten van Sigmulto Metallic en Supermatt. Ook kan je kiezen uit het Brander- en Sierpleisterassortiment.

Het resultaat is een unieke, natuurgetrouwe weergave. Je ziet direct hoe kleuren werken op grote en kleine vlakken, hoe ze zich tot elkaar verhouden in je interieur en of kleuren op de buitengevel passen bij de omgeving. Sigma Colour Viewer houdt verder rekening met lichtveranderingen, dag- of kunstlicht en met de structuur van een oppervlak. Kortom, deze natuurgetrouwe weergave is uniek.

De bewerkte foto wordt getoond op het computerscherm en is als bijlage te versturen. Met een kwalitatieve kleurenprinter kan je ook een kleurenadviesuitdraai maken, voorzien van de kleurennummers en van de project, klant- en bedrijfsnaam.

Nationale schildersdag
Professionele schilders zorgen voor fraai en vakkundig schilderwerk, buiten of binnen en ongeacht het weer. Via de Nationale Schildersdag op woensdag 6 april wil Sigma op een sympathieke manier waardering vragen voor het vakmanschap van professionele schilders. De vakschilders worden die dag dan ook extra in de watten gelegd. Zo rolt Sigma Coatings Deco Belux in al haar verkooppunten letterlijk de rode loper uit.

Lieven Seys, brand manager bij Sigma Coatings: “De Nationale Schildersdag is dankzij het succes van vorig jaar uitgegroeid tot een begrip. Alle negenendertig Sigma verkooppunten doen mee. We kleden de winkels feestelijk aan en trakteren de vakschilders op koffie met taart. Daarbij geven wij ook nog een leuke verrassing weg. Een cadeau dat we uiteraard nog niet bekendmaken, maar waarmee iedereen uitstekend uit de verf komt!”
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo