Tuin

Uniek gesloten vloerdek in Envirodeck houtcomposiet

Vanwege de verschuiving van nieuwbouw naar renovatieprojecten is er een toenemende behoefte aan duurzame alternatieven voor traditionele bouwmaterialen. Het gesloten vloerdek is ontstaan na een verzoek van een gerenommeerd architecten bureau. In opdracht van hen heeft Fiberplast BV een gesloten dekoplossing in composiethout ontwikkeld voor de renovatie van een aantal na-oorlogse flatgalerijen en -balkons. Een gesloten dek in Envirodeck houtcomposiet uitgevoerd heeft een gewicht van slechts 8 kg/m2. Dit gegeven in combinatie met het antislip karakter en de duurzaamheid (Klasse 1) van Envirodeck blijken uitstekende uitgangspunten te zijn om door betonrot en/of houtrot aangetaste balkons te vervangen en eventueel te vergroten. Een bijkomend voordeel van deze oplossing is dat er geen zware en kostbare onderconstructies meer nodig zijn.

In samenwerking met een toonaangevende Nederlandse rubberproducent is het speciale rubber doosprofiel tot stand gekomen. Het rubberprofiel kan in combinatie met vrijwel ieder type Envirodeck plank worden toegepast. De planken kunnen na het aanbrengen van het rubber doosprofiel volgens de standaard procedure met verdekte RVS clips worden geïnstalleerd zodat een snelle en professionele montage gewaarborgd is.

Enkele wetenswaardigheden van deze innovatieve oplossing zijn:
  • Er zijn geen speciale gereedschappen nodig waardoor er op de installatiekosten kan worden bespaard
  • De nauwkeurige pasvorm van het rubber doosprofiel realiseert een gesloten afsluiting van het dek
  • De combinatie van Envirodeck met rubber geeft een prachtig uiterlijk, vergelijkbaar met een teakdek
  • Door het ontbreken van onderhoudsgevoelige kitnaden wordt een lange levensduur gegarandeerd
  • Eventuele uitzetting wordt door de doosconstructie van het rubberprofiel geabsorbeerd
  • Het gesloten dek wordt evenals de andere Envirodeck producten inclusief 10 jaar garantie geleverd!
Fiberplast is gespecialiseerd in milieuvriendelijke Envirodeck hout-kunststof-composiet producten en oplossingen. Envirodeck is in de Benelux via een netwerk van meer dan 35 dealers, de professionele vakhandel en de website www.envirodeck.nl leverbaar. Envirodeck is zeewaterbestendig, formaldehydevrij en geclassificeerd in de hoogste duurzaamheidklasse; Klasse 1.



Meer informatie over Envirodeck is te vinden op envirodeck.nl.

Ook interessant