Nieuwbouw

Uitbreiding Vietnamese school van start

In de Vietnamese hoofdstad Hanoi is de uitbreiding van de United Nations International School (UNIS) gestart. Royal Haskoning Architecten heeft drie nieuwe onderwijsgebouwen voor de campus ontworpen. Kenmerkend zijn de verticale zonwerende lamellen.

De prints op deze lamellen zijn ontworpen door de leerlingen en moeten de gevels tot een kunstwerk maken. De uitbreiding betreft een multifunctioneel sportgebouw, een faculteit voor wetenschap en techniek, en een gebouw voor kunst en muziek.

In het laatstgenoemde bouwwerk wordt ook een professionele theaterzaal voor vierhonderd bezoekers gerealiseerd. Bijzonder is verder de voor de leerlingen toegankelijke daktuin, die via een trap annex tribune met het campusterrein wordt verbonden. Deze toegankelijkheid maakt deel uit van het open courtyard-concept, volgens welke de hele campus is ontworpen.

De oplevering van de gebouwen staat gepland voor de zomer van 2011, zodat in september de nieuwe gebouwen in gebruik genomen worden voor het nieuwe schooljaar.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl