Algemeen

Twintigtal woningen gesloopt in Doel

In Doel zijn vandaag een twintigtal huizen gesloopt. Net zoals vorige week waren er actievoerders opgedaagd om de werkzaamheden te verhinderen.
Sinds maandagmorgen 6 uur waren bulldozers opnieuw begonnen met de sloop van leegstaande woningen in Doel. De gebouwen werden vorige week al ontmanteld, vandaag werden ze tegen de grond gelegd.

De huizen moeten wijken voor het Saeftinghedok, een geplande uitbreiding van de Antwerpse haven.

Er waren opnieuw een veertigtal actievoerders komen opdagen om te protesteren tegen de afbraakwerkzaamheden. Ze werden op afstand gehouden door zo'n vijftig politiemensen.

"Er is inderdaad massaal politietoezicht, maar enkel om de werkzaamheden veilig te laten verlopen", zegt Marc Van de Vijver (CD&V), burgemeester van Beveren.

"De actievoerders hebben vorige week grote risico's genomen door op de huizen te klimmen." Toen werd de sloop stilgelegd. Vandaag werden twee mensen kort opgepakt, nadat ze op het dak van een leegstaand pand waren geklommen.

Mieke Vogels: "Ze verwachten aanval van Al Qaeda"

Mieke Vogels (Groen!) is een van de actievoerders die de sloop van de huizen in Doel willen vermijden.

De manifestanten wilden, net als vorige week, met spandoeken op de daken klimmen, maar de politie stak daar een stokje voor.

"Een ongelooflijk politievertoon, net alsof er een aanval van Al Qaeda wordt verwacht", aldus Vogels. "Ook de manier waarop er hier in de vakantie huizen worden platgelegd, is een pure provocatie."

Ook interessant


Build for Life