Nieuwbouw

Twin Properties stapt in megaproject in Frankrijk

De Franse tak van de West-Vlaamse projectontwikkelaar Twin Properties stapt mee in een grootschalig bouw- en innovatieproject aan de jachthaven van de Franse badplaats Boulogne-sur-Mer. Het bedrijf bouwt twee torens voor Axe Liane, een ambitieus masterplan aan de oevers van de gelijknamige rivier Liane. Het stadsbestuur wil het gebied transformeren tot een bruisende stadswijk aan het water.

“Boulogne-sur-Mer staat op een scharnierpunt in zijn ontwikkeling”, zegt Stéphane Van de Velde, projectmanager van Twin Properties Frankrijk. “De voorbije jaren is een masterplan ontwikkeld dat inspeelt op de stedelijke uitdagingen rond werkgelegenheid, economie, huisvesting, cultuur, sport en toerisme. Axe Liane bundelt dus onder meer appartementen, havengebouwen, kantoorruimtes, hotels en vrijetijdsinfrastructuur.”

Hotels en vakantieappartementen

Boulogne-sur-Mer ligt in de regio Nord-Pas-de-Calais, aan het Kanaal langs de Opaalkust. De Liane mondt er uit in zee. De stad is een van de toeristische trekpleisters van Noord-Frankrijk, en lokt na Rijsel het grootst aantal bezoekers naar de regio. Bezienswaardig zijn de vissershaven, de grootste van Frankrijk, de kathedraal, het door Unesco beschermde belfort en Nausicaä, een van de grootste aquaria van Europa.

“Onze eerste toren is bestemd voor een hotel met 65 kamers en 63 vakantieappartementen van Holiday Suites”, zegt Van de Velde. “Er komt ook een ondergrondse parking met

28 plaatsen. In het tweede gebouw plannen we naast een hotel ook kantoorruimtes. We lanceren het project in juli, en als alles goed gaat, start de bouw begin volgend jaar. Tegen de zomer van 2018 zouden de werken afgerond moeten zijn.”

Twin Properties stapt in megaproject in Frankrijk

Net zoals in Antwerpen

Twin Properties roept particuliere investeerders op om mee te stappen in het ambitieuze project. De vakantieappartementen van Holiday Suites, met één of twee slaapkamers, een open keuken, compleet afgewerkte badkamer en terras, zijn namelijk te koop vanaf 101.995 euro. Bedoeling is dat de vakantieresidenties verhuurd worden aan toeristen. Naast de huurinkomsten genieten eigenaars er ook zelf van enkele weken vakantie per jaar.

“De vernieuwing is een uitgelezen kans om te investeren in een stad in volle ontwikkeling”, zegt Van de Velde. “Axe Liane is goed te vergelijken met het stadsvernieuwingsproject op het Eilandje in Antwerpen. Daar zijn destijds weldoordachte keuzes gemaakt en het resultaat zien we vandaag: er is aandacht voor cultuur, wonen, groen en openbare ruimte en de vastgoedprijzen zijn in tien jaar tijd meer dan verdubbeld.”

Twin Properties stapt in megaproject in Frankrijk

Belgen steken de grens over

De verwachting is dat de stadsvernieuwing van Boulogne-sur-Mer ook heel wat Belgische toeristen zal bekoren. “De streek is erg populair bij landgenoten, en Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez liggen vlakbij”, zegt Van de Velde. “Bovendien liggen de vastgoedprijzen nu nog dertig tot vijftig procent lager dan aan de Belgische kust. De kers op de taart is de interessante Franse fiscaliteit, waardoor verhuurders vaak geen belastingen betalen.”

Ook interessant