Nieuwbouw

Tweede fase kauwgomballenfabriek Amsterdam opgeleverd

Op donderdag 3 september is op feestelijke wijze de tweede fase van de Kauwgomballenfabriek opgeleverd. Hiermee zijn alle vier gebouwen van het voormalige Maple Leaf complex in Amsterdam door Lingotto herontwikkeld tot een dynamisch bedrijfsverzamelgebouw. De verschillende delen bieden ruimte aan een grote mix van bedrijven in de creatieve sector. De Kauwgomballenfabriek is hiermee een belangrijke pionier in de transformatie van het werkgebied Overamstel naar een nieuwe stadswijk.

De Kauwgomballenfabriek biedt een grote variatie aan huisvesting. In de eerste fase zijn studio’s gerealiseerd voor onder meer dans- en theatergezelschappen. Tevens worden hier bedrijfsruimten en kantoren verhuurd aan uiteenlopende bedrijven, variërend van broedplaatsen tot grote reclamebureaus. In de tweede fase is een robuust productiegebouw getransformeerd in ruimtelijke lofkantoren. Het ontwerp van dit gebouw is gemaakt door het Rotterdamse bureau MEI Architecten. Inmiddels hebben Q Music, EMI en de MT Media groep een loftkantoor gehuurd.

De oplevering is samen met alle huurders van de Kauwgomballenfabriek gevierd. Tevens is nieuw boek gepresenteerd waarin de kernwaarden van Lingotto worden verwoord in drie nieuwe begrippen in de Nederlandse taal: restructief, bruikdienstig en futumorfant. Bob Jansen van Lingotto: “De Kauwgomballenfabriek illustreert op perfecte wijze ons doel om op uiteenlopende locaties, plekken met toekomstwaarde te creëren, waar gebruikers zich maximaal thuis voelen.”