Algemeen

Twee massief passief scholen gebouwd met Wienerberger

Twee massief passief scholen gebouwd met Wienerberger
Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen en oplossingen, is pertinent aanwezig in de bouw van massief passief scholen. Twee recente voorbeelden daarvan zijn de vrije basisschool Sterbos in Wuustwezel en het VTI in Roeselare.

Basisschool Sterbos Wuustwezel
De binnenmuren van de basisschool Sterbos worden opgetrokken in traditioneel gemetselde Porotherm Thermobrick 15N. Deze binnenmuursteen beschikt over uitstekende thermische kwaliteiten en past dus perfect in een passiefconcept. Het dampopen karakter van de binnenmuursteen en zijn vochtbufferende eigenschappen dragen bij tot een beter binnenklimaat. Het ecologische karakter wordt gecertificeerd door de labels natureplus, Cradle-to-Cradle en DUBOkeur.

De basisschool Sterbos wordt afgewerkt met de gevelstenen Terca Spaans Rood en Heylen Nero zwart mangaan. Deze combinatie geeft de school een eigen identiteit. De keramische gevelsteen heeft een grote stootvastheid en is dus bestand tegen jong geweld. Het onderhoudsarme karakter en de vorming van een mooi patine staan er garant voor dat de gevelsteen tijdens zijn lange levensduur niet inboet aan expressieve kracht.


Sterbos Wuustwezel

VTI Roeselare
In de regio Roeselare participeert Wienerberger aan het duurzaam bouwproject Samen Bouwen Aan 2020 van het Vrij Technisch Instituut Roeselare. In het kader hiervan bouwen de leerlingen eigenhandig een massief passief school in Ingelmunster.

De binnenmuren worden opgetrokken met het POROTHERM Lijm-Systeem. Het grote formaat van de Porotherm PLS 500 binnenmuursteen en het handige tand- en groefsyteem garanderen een vlotte en snelle verwerking. Omdat er bij lijmen veel minder water aan te pas komt, moet het metselwerk minder lang drogen.

Voor een deel van de gevels wordt de Eco-brick gevelsteen als afwerking toegepast. Deze extra smalle gevelsteen neemt gemiddeld 30% minder plaats in beslag en biedt de mogelijkheid tot een extra dikke laag isolatie. De andere gevels worden bekleed met de nieuwe Façatile kleipannen.
Build for Life