Tuin

Tuintrends 2008: luxe, comfort en natuurlijke materialen

Tuintrends 2008: luxe, comfort en natuurlijke materialen
Natuur en luxe ontmoeten elkaar in de nieuwe tuintrends. Dat betekent zelfgekweekte tomaten plukken, terwijl je een maaltijd bereidt in je buitenkeuken. Of genieten van het wuivende gras, terwijl je in het tuinhuis van je rosé nipt. Of kijken naar de vlinders, terwijl je in het buitenbad de stress van je af laat glijden. Het is maar net welke tuinstijl je kiest: Clear Folk Garden, Pure & Luxury Garden of Unicoloured Garden.

De tuintrends komen voort uit ontwikkelingen in de maatschappij. Na een periode van angst en harde tegenstellingen gloort er weer licht aan de horizon. Daardoor worden de contrasten minder scherp en gaan mensen op zoek naar verdieping, harmonie en rust. Bewustwording is een kenmerk van deze tijd. Dat blijkt bijvoorbeeld uit de bezorgdheid over het milieu. Daardoor neemt de behoefte aan natuur toe. Mensen willen veel groen om zich heen, maar wel in combinatie met luxe en comfort.

Daarnaast is gezondheid een ‘hot item’. Gezonde voeding is belangrijk, en er is ook veel aandacht voor harmonie van lichaam en geest. Dat zie je terug in de mini-moestuin met zelfgekweekte groente, maar ook in buitenbaden om in te ontspannen.

Ten slotte zoeken mensen eenvoud, want dat geeft rust. Dat zie je terug in producten met eenvoudige vormen, zonder franje. Ook de kleur wit is in opmars.

Lees het complete artikel op Groen.net