Tuin

Tuintips voor eind oktober, begin november

Tuintips voor eind oktober, begin november
In de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok van 03 uur 's nachts naar 02 uur teruggedraaid. Bij de overgang naar wintertijd schuift de daglichtperiode een uur op waardoor het 's ochtends eerder licht, en 's avonds eerder donker wordt. November en wintertijd betekent echter nog niet direct rusttijd. Wie geniet van enkele dagen vakantie, heeft alvast de tijd om nog wat tuinkarweien op te knappen. Tijd om opnieuw naar binnen te trekken om vanop een afstand te genieten van de laatste metamorfoses in de tuin.

Een voedertafel zou in geen enkele vogelvriendelijke tuin mogen ontbreken! Een eenvoudige voedertafel maak je vlug met behulp van een steunpaal voor een partykaars, waarop je een plastic of stenen onderschotel plaatst.
Je kan ook je lege 'hanging basket' gebruiken!

Het najaar en de winter zijn prima periodes om te kokerellen. Stoofpotjes en andere winterse gerechten vallen nog meer in de smaak als je gebruik maakt van verse kruiden. Zorg daarom dat je steeds potjes met laurier, tijm, salie, bieslook, peterselie...bij de hand hebt.

Lees het complete artikel op MijnTuin

Ook interessant