Tuin

Tuintips voor de tweede week van maart

Tuintips voor de tweede week van maart
De zomerbloeiende bloembollen zijn er terug. Van zodra we zeker zijn dat er geen strenge vorst meer op komst is kunnen ze in principe buiten in volle grond worden geplant. Je kan ze echter nu al binnen (vorstvrij is voldoende) in bakken en potten planten. Zo krijgen ze een voorsprong op deze die straks buiten worden geplant. Geef regelmatig een beetje water. Van zodra ze beginnen uit te lopen mag je iets meer water geven. Gebruik voldoende grote potten zodat je de wortels niet teveel versoort als je ze wilt uitplanten.

Een eigen moestuintje is voor veel tuinliefhebbers geen verre droom meer. Wie het nog niet in de vingers heeft kan inspiratie opdoen op TuinXpo in Kortrijk (4-7 maart). 'De eetbare tuin' is één van de vier thema's op deze tuinbeurs.

In het voorjaar is het gazon zowat het eerste waar aandacht aan besteedt wordt. Verticuteren is een karwei die voor de eerste maaibeurt wordt afgehandeld. Al of niet verticuteren is dan echter de meest gestelde vraag. Hoewel het nog door velen jaarlijks wordt toegepast, wordt het nut ervan door anderen betwist. Het is inderdaad de snelste oplossing om mos en dood gras te verwijderen.

Lees het complete artikel op Groen.net