Tuin

Tuintips voor de laatste week van mei

Tuintips voor de laatste week van mei
Schoffelen en wieden behoren tot de regelmatig terugkerende tuinkarweitjes. Daarnaast beginnen ook stilaan enkele problemen de kop op te steken. Wie lelies heeft staan zal waarschijnlijk ook reeds kennis gemaakt hebben met het leliehaantje. Een felrood kevertje dat eitjes komt leggen op de bladeren waaruit dan de larven groeien die het lelieblad een ware lekkernij vinden. Van zodra je het kevertje opmerkt moet je het verwijderen.

In de moestuin kan stilaan geoogst worden. Rabarber bijvoorbeeld. Eigenlijk is rabarber ook een mooie sierplant met zijn grote bladeren en zijn mooie groene of rode stengels. Als je de stengels oogst doe dat dan niet door de stengels af te snijden.

Het snoeiwerk van de hagen kan beginnen. Ook buxus en taxus kan op vorm worden gesnoeid. Na de bloei mag ook de Clematis montana gensoeid worden. Van deze flink groeiende klimplant mag je de stengels inkorten tot op de gewenste hoogte. Je bevordert de plant zo tot het maken van nieuwe scheuten waarop volgend jaar de bloemen verschijnen.

Lees het complete artikel op Groen.net

Ook interessant